Casisco Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Witam, jako Nowa powiem iż zaczynam wracać do formy i jazdy po ładnych paru latach. Kocham rower a nie mogłam jeździć z przeróżnych powodów w tym " kręgosłupowych". Ale to za mną. Nareszcie znowu jeżdżę i mój syn też. I tu się zaczyna pytanie : Jak sądzicie ile średnio usportowiony ośmiolatek z wielkim zapałem do jazdy i wycieczek może dziennie przejechać? Robimy wycieczki po różnym terenie i na razie głównie po ścieżkach rowerowych lub delikatnych leśnych. Wdrażam go. Najdłuższą trasę z piknikiem zrobił 50 km i był szczęśliwy. Innym problemem jest to iż raczej powolny ten jego wymarzony Bitwin ( Junior 5.2 , 24 cale). Chciał to ma , ja i tak wiem , że na długo nie będzie bo młody rośnie jak na drożdżach i to już 3 rower. Jakoś nie znalazłam tematu o samodzielnych jazdach z dziećmi tylko o fotelikowych. Może o takich wyprawach i perypetiach a także zachęcaniu dzieciaków warto porozmawiać?
alagor96 Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Wow, 50 km? Szacun, wielu moich znajomych miało by problemy ze zrobieniem takiego dystansu!
Fenthin Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.