mrSpock Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 idąc tropem zgodności - kupiłbym sobie Mercedesa, ale nie mam Rolexa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Używam G-Shocka, w końcu zegarek do sportu i ciurania w terenie jakby nie było, jest mi wygodnie. Nie mam traumy nie posiadając Garmina na nadgarstku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shmitt Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 śmieszny temat o zegarku noszę zegarki od komunii i żaden problem z używaniem codziennym... jeszcze te czasy gdy nikomu do głowy nie przychodziło, że będą zegarki w jakiś telefonach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo23 Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Wolę mieć zapięty zegarek na kierownicy iż rece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Października 2014 Udostępnij Napisano 10 Października 2014 śmieszny temat o zegarku noszę zegarki od komunii i żaden problem z używaniem codziennym... jeszcze te czasy gdy nikomu do głowy nie przychodziło, że będą zegarki w jakiś telefonach... Śmieszna odpowiedź w tym temacie. Powody wątpliwości zostały napisane w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Szczęśliwi czasu nie liczą... Czasami jeżdżę z Sigma PC 15.11 i problemów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Aż dzisiaj specjalnie sobie zrobiłem test na temat niedogodności z użytkowaniem zegarka na rowerze. Zegarek testowy: Sigma PC 25.10 + opaska. Dzisiaj jak codziennie założyłem swój zegarek na rękę i pojechałem z Jasińskim na Ślężę. Mają zegarek jeździłem po szosie, w terenie, w górach, katowałem trudne szlaki (np. niebieski z Radunii do Przeł. Tąpadła). Wnosiłem, wprowadzałem, wpychałem rower, naprawiałem kilka rzeczy w rowerze i szczerze mówiąc nie odczułem NAJMNIEJSZEGO dyskomfortu. Ot po prostu zapomniałem, że mam go na ręce, do póki nie był potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shmitt Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 moja opinia tematu jako śmieszny wiąże się z tym, ze pytający mógł sam spokojnie przekonać się czy zegarek na ręku będzie odpowiadał czy nie. Jak nie posiada (co dziwne dla mnie, ale takie widać czasy) to pożyczyć od ojca, kolegi , spróbować. Nie trzeba było zapytywać się A teraz starzy wyjadacze zegarkowi z odpowiedniej ery są do nich przyzwyczajeni, ludzie z epoki telefonów po prostu ich nie używają - chyba. a jeszcze tak na dokładkę: czy ktoś próbował jeździć z jakimkolwiek "mądrym" zegarkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Bez przesady, że ludzie z epoki telefonów nie używają zegarków. Używają, ale jako biżuteria, co średnio się komponuje z jazdą na rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andybike Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Mi przeszkadza zimą- gdy ma się długi rękaw ze ściągaczem i zimowe rękawiczki- to trochę robi się ciasno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Drogi kolego, nie bądzmy snobistyczni. Kwestii "wyglądu" nie podejmuje, bo to.... (pierwsze zdanie w moim poście), ale napisz czym różni się wygodą dopasowany lekki zegarek elektroniczny od tych dedykowanych wymienionych przez Ciebie. Tym, że Garmin/Polar zapisuje dane z jazdy przy okazji i nie trzeba wozić osobnego licznika czy telefonu (oprócz Garmina 810 zamiennie). Nie wiem jaki jest sens brania ze sobą zegarka który ma co do zasady wyłącznie funkcję zegarka (stopera itd) jeżeli masz licznik na rowerze.., którzy też taką funkcję posiada..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Kto by pomyślał - taki błahy temat a taka różnorodność odpowiedzi. Jak jest się przyzwyczajonym do noszenia zegarka na co dzień to i na rowerze nie ma problemu. Podpiszę się jednak pod tym że nieco inaczej jest z zegarkiem na bransolecie - po pierwsze jest cięższy i czuć że jest na ręce, po drugie mniejsza jest możliwość dopasowania do ręki - czasem jest luźniej czasem w sam raz. Problem jest wtedy jak jest nieco luźniej - lubi się zsuwać na nadgarstek. Uszkodzenie zegarka to osobna kwestia - są to na tyle drogie rzeczy że szkoda byłoby ich przy potencjalnej glebie której nikt w zasadzie nie zakłada ale jednak może się zdarzyć. Problem znika jak ma się 2 zegarki - sportowy i elegancki. Nie wiem jaki jest sens brania ze sobą zegarka który ma co do zasady wyłącznie funkcję zegarka (stopera itd) jeżeli masz licznik na rowerze.., którzy też taką funkcję posiada..? Zegarek spełnia funkcję estetyczną - przykrywa nieopalony fragment ręki Nie wiedziałeś o tym? A poza tym przyzwyczajenie robi swoje - podświadomość chcąc sprawdzić godzinę wykonuje ruch nadgarstkiem. Nie raz chcąc sprawdzić godzinę patrzę na pustą rękę. Od siebie polecam serię G-Shock od Casio. Zegarki są na tyle lekkie że prawie nie czuć ich na ręce, do tego dochodzi ich wytrzymałość i brak obaw że coś im się stanie. Kosztują swoje ale warto - ja odkąd mam swojego przestałem używać innych, zmuszam się jedynie w sytuacjach oficjalnych. A co do pokolenia telefonów to się nie zgodzę - choć teoretycznie się do niego zaliczam rzadko sprawdzam godzinę w telefonie - ruch nadgarstkiem jest dużo szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie wiem jaki jest sens brania ze sobą zegarka który ma co do zasady wyłącznie funkcję zegarka (stopera itd) jeżeli masz licznik na rowerze.., którzy też taką funkcję posiada..? Ja licznika (już) nie mam. Zegarek kupujesz uniwersalny i możesz go używać podczas biegania, jazdy na nartach czy gdziekolwiek. Co prawda na rowerze nie policzy Ci dystansu, ale akurat tego nie potrzebuję. I taki jest ten cały zamysł z zegarkiem u mnie Dziękuję wszystkim za aktywną dyskusję, temat rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz318 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 zawsze jeżdżę z Sigma bardziej chodzi mi o pulsometr niż zegarek zakładam go na kierkę na najprostszą (gumową) lampkę nie lata po kierni i nie muszę spoglądać na rękę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Też macie problemy. Jak komuś przeszkadza, to można sobie ze starego zegarka coś w podobnym stylu zmontować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex61 Napisano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Zegarek na ręce mi nie przeszkadza, ale na rower potrzebuję czegoś innego. Gdybym tylko jeździł rowerem do pracy to zegarek wystarcza, ale do nawet amatorskich treningów potrzebny jest jednak licznik i pulsometr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.