NeeRek Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Witam. Mam okazję kupić tanio Rock Shox'a Reba. Amortyzator ma przyciętą rure sterową . Jaka długość będzie odpowiednia do mojego roweru ? Onill Q2 http://www.onill.pl/rower.php?id=41 Cytuj
Centek Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Ty masz ten rower więc zmierz starą rurę i będziesz wiedział. Jeśli masz jakieś podkładki dystansowe to o tyle jeszcze rura może być krótsza ile wynosi suma ich wysokości. Na styk nie ma co kupować. No i bez podkładek dystansowych nie masz już za wiele możliwości na regulację wysokości kierownicy (tylko mostkiem). Cytuj
NeeRek Napisano 6 Października 2014 Autor Napisano 6 Października 2014 A jeżeli teraz mam rurę AHEAD a ta Reba ma Tapered . To co musze zrobić aby pasowała do mojego roweru ? Cytuj
ssij Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Jeżeli rama nie ma główki Tapered to nie wsadzisz tam takiego amortyzatora, sterówkę o śr 1,5" nie wsadzisz w otwór główki ramy o śr 1,125" Cytuj
dran2 Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Są patenty z zewnętrznymi łożyskami sterów, ale podniesie to przód, i nie zawsze się udaje, i nawet jak się uda to nie wiadomo na jak długo. Tapatalk. Jak palnąłem głupstwo to to wina autokorekty! Cytuj
NeeRek Napisano 6 Października 2014 Autor Napisano 6 Października 2014 Czyli chyba lepszym wyjściem będzie zakup Raidona lub Epicona ;/ Bo Rebe bym wyrwał za 700zl a nowa 1200 ;/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi