przemko85 Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Witam. coraz częściej zawodzi mnie GPS w telefonie i aplikacja Endomondo. Chciałem zakupić jakiś zegarek który ma wbudowany GPS i rejestruje przebytą trase. Gdzie później można ewentualnie to obejrzeć i zobaczyć trase, prędkość itp. Coś polecicie?
Pulse Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Zegarek czy licznik? Zegarek ma sens jezeli zamierzasz, biegac, plywac i jezdzic. Jezeli tylko jezdzic to Garmin Edge 200/500/800/1000. Jezeli szersze zastosowanie to np. Garmin forerunner 910XT. To sa drogie sprzety, moze problem tkwi w Endomondo, ktore czesto stwarza problemy. Od siebie polecam aplikacje Strava dziala duzo lepiej nawet na slabych telefonach. Moze wtedy nie trzeba by wchodzic w koszty.
bzx Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 +1 Strava - o wiele mniej bateriożerna, ogólnie ładniejszy i bardziej przemyślany interfejs, no i oczywiście segmenty
Gość forestowy Napisano 7 Października 2014 Napisano 7 Października 2014 Pomykam ze Stravą na Nexusie 5, ale stwierdzam że na dłuższą metę to upierdliwe. Albo zajmuje masę miejsca na kierownicy, albo trzeba upychać telefon po luźnych kieszeniach, ewentualnie jakaś torebka/opaska. Dociągne sezon do końca, a na wiosnę zakupie Garmin Edge 500. Pięknie ze Stravą współpracuje, a i biegać z tym można.
bliitz Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Zdecydowanie polecam garmina 500, używałem już endomondo i strave na androidzie, później endomondo na windows phone a strave na androidzie, ale nie umywają się do garmina. Przy okazji jak masz cały zestaw to dodatkowe wykresy w postaci tętna, kadencji, temp itp. Już nie mówiąc o dokładności rejestrowanej trasy, która jest lepsza na garminie niż na obu telefonach których używałem.
bzx Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Jeśli telefon ma słaby moduł GPS to faktycznie lepiej zainwestować w dedykowane urządzenie niż nowy telefon. PS. Telefon chyba każdy bierze ze sobą na tripa, więc nie bardzo rozumiem argumentu o upierdliwości, wrzucam pod siodło i zapominam chyba że musi być na kierownicy do wzkazań, jeśli nie ma licznika..
Qugar Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Jeżeli będziesz jeździł i biegał to polecam garmin forerunner 310xt, do pływania się średnio nadaje podobno, ( info wyczytane na forach triatlonowych ) bo na basenie musisz lapować, a na otwartym akwenie słabo mierzy odległość na ręce bo traci sygnał gps, hyba że wsadzisz go pod czepek, na basen bardziej nadaje się 910xt . 310xt i 910xt możesz jeszcze sparować z czujnikiem kadencji i prędkości przykładowo za 80 zł z decathlon i czujnikiem mocy działającym w ANT+. niestety nie posiada on czujnika barometrycznego tak jak 910 xt więc przewyższenia podawane są z mniejszą dokładnością ale podobno serwis garmina conect to jakoś niweluje na podstawie map ( info z forum triatlonowego ) i cena jest już całkiem spoko bo idzie go dostać nowe za 775zł z czujnikiem tętna a 910xt za około 1300. Jeżeli masz zamiar tylko jeździć to coś z serii Edge
Hookie Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Rowniez polecam 310xt. Posiadam, jestem zadowolony
Gość forestowy Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 więc nie bardzo rozumiem argumentu o upierdliwości, wrzucam pod siodło i zapominam Nie wrzuce smartphona w torebkę pod siodłem gdzie mam pompke, dętkę, klucze itp szpej który może go uszkodzić. Pomijam kwestię barku miejsca.
mapmen Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Holux GR-255 ma wyświetlacz, więc oprócz logowania śladu GPS ma podstawowe funkcje licznika lub Holux RCV-3000 (sam używam jego poprzednika Holuxa M-1000C)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.