Skocz do zawartości

[spodnie] Na szelkach jesien , wiosna

Filip76

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy warto w to wchodzić , chodzi mi najbardziej o wkładke czy da rade na dłuższych dystansach i jak długo bedzie spełniała swoją role bo to w sumie tylko pianka 

http://www.mikesport.pl/mimo-sortin2-tmf-3-fun-ocieplane-spodnie-rowerowe-na-szelkach-1.html

ewentualnie coś lepszego w tych pieniadzach .

Kolego,

Lepiej nie kupuj spodni przez net. Takie spodnie trzeba dobrze dopasować. Muszą dobrze leżeć, a przez net to niewykonalne. Radzę Ci kupić spodnie Accent w podobnej cenie. W Częstochowie zapewne jest sklep sieci Dobre Sklepy Rowerowe gdzie takie spodnie znajdziesz. Ja akurat mam na wiosnę i jesień spodnie Accent 3/4 nieocieplone. Spodnie są dobrej jakości, bardzo uniwersalne. W razie potrzeby zakładam pod spód bieliznę termoaktywną i długie skarpetki lub nogawki i mogę jeździć w mróz.

Też własnie sie nad tym zastanawiałem i straciłem całkiem koncepcje 

Na to wychodzi ze krótkie na szelkach z dobrą wkładką bielizna termo i długie bez wkładki tylko według mnie troche duzo tego na tyłku. Znam takich co pakują dół termo pod spodnie z wkładką i niby nie odczuwają zadnej róznicy .

Już opisywałem gdzieś swoją metodę ubioru , w przypadku jesieni i wiosny - nie mam na myśli mrozów - zestaw z krótkich spodenek, nogawek bądź nakolanniki, koszulka plus rękawki (dwa rodzaje grubości) oraz kamizelka starcza w zupełności i komfortowo do 7-8 stopni bez żadnego problemu - przynajmniej u mnie. gdy mróz to po prostu naciągam na to wszystko getry, czy jakieś spodnie termiczne - jako dodatkową warstwę izolacyjną. Między pośladkami a wkładką nic nie daję. W końcu chodzi o ubiór na jesień na wiosnę.Gdy pytający zamierza zakupić coś zimowego, czy przygotować się na zimę,to powiniem być osobny temat.

Na to wychodzi ze krótkie na szelkach z dobrą wkładką bielizna termo i długie bez wkładki tylko według mnie troche duzo tego na tyłku

Dużo to prawda ale ja tak jadę do -10 stopni + ocieplane nakolanniki z membraną. Da się i jest komfortowo. Choć sterta odzieży na początku powodowała chwilowe zwątpienie przed założeniem ;)

Też własnie sie nad tym zastanawiałem i straciłem całkiem koncepcje 

Na to wychodzi ze krótkie na szelkach z dobrą wkładką bielizna termo i długie bez wkładki tylko według mnie troche duzo tego na tyłku. Znam takich co pakują dół termo pod spodnie z wkładką i niby nie odczuwają zadnej róznicy .

Można używasz ocieplanych nogawek i zrezygnować z termorajtuz w ostateczności jeśli warstw jest za dużo. Tylko w taki przypadku spodnie powinny mieć strefę na tyłku zrobiona z ocieplonego kawałka z membrana.

Zdecydowalem sie jednak na ROGELLI FONDO mialem je okazje przymierzyc i obejrzec przed zakupem i mysle ze w jesienne dni czy wczesną wiosne sprawdzą sie idealnie nie są tak grube czy ocieplone jak sobie to wyobrazalem, jest przednie zabezpieczenie przed wiatrem i wilgocia (deszczem) wkladka wydaje sie byc ok tak wiec dzieki wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...