Filip76 Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Koledzy warto w to wchodzić , chodzi mi najbardziej o wkładke czy da rade na dłuższych dystansach i jak długo bedzie spełniała swoją role bo to w sumie tylko pianka http://www.mikesport.pl/mimo-sortin2-tmf-3-fun-ocieplane-spodnie-rowerowe-na-szelkach-1.html ewentualnie coś lepszego w tych pieniadzach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Kolego, Lepiej nie kupuj spodni przez net. Takie spodnie trzeba dobrze dopasować. Muszą dobrze leżeć, a przez net to niewykonalne. Radzę Ci kupić spodnie Accent w podobnej cenie. W Częstochowie zapewne jest sklep sieci Dobre Sklepy Rowerowe gdzie takie spodnie znajdziesz. Ja akurat mam na wiosnę i jesień spodnie Accent 3/4 nieocieplone. Spodnie są dobrej jakości, bardzo uniwersalne. W razie potrzeby zakładam pod spód bieliznę termoaktywną i długie skarpetki lub nogawki i mogę jeździć w mróz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk880 Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 @Sagitt77 Jak te Accenty radzą sobie w temperaturze 8-15? Nie przewiewa okolic pęcherza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 6 Października 2014 Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Jeździłem ostatnio przy 5 st. i było ok nawet bez dodatkowej bielizny termo pod spodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip76 Napisano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Gdyby czestochowa nie byla taką dziurą jak jest teraz pewnie w sklepie bym cos wybral ale albo nie ma rozmiarowki albo z czego wybrac bo taka nedza , przez neta zawsze mozna odeslac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip76 Napisano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Zdecydowałem sie na te portki http://www.mikesport.pl/rogelli-fondo-zimowe-spodnie-rowerowe-wkladka-coolmax-gel.html Nie wiem czy nie bedą za ciepłe na jesien bo w opisie niby zimówki . Ktoś coś moze o nich powiedzieć . W sklepie maja niby dobrą opinie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shmitt Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 A dlaczego nie po prostu spodenki obcislaki oraz nogawki ? aktualnie praktyczniejsze - przy zmienniej pogodzie. ewentualnie dodatkowo nakolanniki i pytający ma szeroki zakres temperatur pokryty od upałów do około pięciu Celsjusza stopni powyżej zera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Bo nogawki i spodenki mogą nie zapewnić dostatecznej ochrony przed przewianiem. Raczej nie kupiłbym też dlugich spodni z wkładką - co jeśli od nie trzeba będzie ubrać bieliznę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip76 Napisano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Też własnie sie nad tym zastanawiałem i straciłem całkiem koncepcje Na to wychodzi ze krótkie na szelkach z dobrą wkładką bielizna termo i długie bez wkładki tylko według mnie troche duzo tego na tyłku. Znam takich co pakują dół termo pod spodnie z wkładką i niby nie odczuwają zadnej róznicy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shmitt Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Już opisywałem gdzieś swoją metodę ubioru , w przypadku jesieni i wiosny - nie mam na myśli mrozów - zestaw z krótkich spodenek, nogawek bądź nakolanniki, koszulka plus rękawki (dwa rodzaje grubości) oraz kamizelka starcza w zupełności i komfortowo do 7-8 stopni bez żadnego problemu - przynajmniej u mnie. gdy mróz to po prostu naciągam na to wszystko getry, czy jakieś spodnie termiczne - jako dodatkową warstwę izolacyjną. Między pośladkami a wkładką nic nie daję. W końcu chodzi o ubiór na jesień na wiosnę.Gdy pytający zamierza zakupić coś zimowego, czy przygotować się na zimę,to powiniem być osobny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 11 Października 2014 Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Na to wychodzi ze krótkie na szelkach z dobrą wkładką bielizna termo i długie bez wkładki tylko według mnie troche duzo tego na tyłku Dużo to prawda ale ja tak jadę do -10 stopni + ocieplane nakolanniki z membraną. Da się i jest komfortowo. Choć sterta odzieży na początku powodowała chwilowe zwątpienie przed założeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Nie bardzo rozumiem po co się tak męczyć? Dobre siodełko Brooksa i jeździsz w normalnych spodniach turystycznych outdoorowych lub bojówkach 2 w 1 a na sezon zimowy dodajesz tylko bieliznę termiczną. Minimum warst a maksimum wygody i ochrony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Ale co siodło Brooksa ma wspólnego ze spodniami czy ilością warstw? W cywilnych ciuchach jeżdżę po bułeczki by nie wzbudzać niepotrzebnych sensacji, sportowo wygodniej się jeździ w obcisłych wdziankach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Też własnie sie nad tym zastanawiałem i straciłem całkiem koncepcje Na to wychodzi ze krótkie na szelkach z dobrą wkładką bielizna termo i długie bez wkładki tylko według mnie troche duzo tego na tyłku. Znam takich co pakują dół termo pod spodnie z wkładką i niby nie odczuwają zadnej róznicy . Można używasz ocieplanych nogawek i zrezygnować z termorajtuz w ostateczności jeśli warstw jest za dużo. Tylko w taki przypadku spodnie powinny mieć strefę na tyłku zrobiona z ocieplonego kawałka z membrana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip76 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Zdecydowalem sie jednak na ROGELLI FONDO mialem je okazje przymierzyc i obejrzec przed zakupem i mysle ze w jesienne dni czy wczesną wiosne sprawdzą sie idealnie nie są tak grube czy ocieplone jak sobie to wyobrazalem, jest przednie zabezpieczenie przed wiatrem i wilgocia (deszczem) wkladka wydaje sie byc ok tak wiec dzieki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.