Placek Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 Panowie Zasadzam się na piasty Straight Pull od DT. Zarówno modele 240 jak i 350 pod CL występują w opcjach na 28 szprych i to mocno ogranicza zestaw obręczy. Dodatkowo przydało by się więcej niż 21mm szerokości wewnętrznej co by poszerzyć balon i poprawić przyczepność. Waga 400-500g - wersja alu Moja waga 80kg Chciał bym coś mocniejszego od Cresta i tu naturalnym wyborem wydawał się Arch ale szerokość wewnętrzna to identyko do Cresta i właściwie ZTR się eliminuje. Jedyne co zaobserwowałem DT XM-401 (wewnątrz 22,5mm) . Macie może jakieś inne propozycje ? A może lepiej pójśc od razu w jakiś fabryczny zestaw DT ? Budżet 2300zł .
dawid Napisano 5 Października 2014 Napisano 5 Października 2014 Idealnie pasowalby ryde tracetrail, staram sie przekonać polsport żeby sciagneli je na 28h, napisz tez do nich to może się uda ich przekonac
Placek Napisano 5 Października 2014 Autor Napisano 5 Października 2014 Dawid Nawet u producenta nie widzę 28h . http://www.ryde.nl/nl/high-end znasz inne źródła? PS. masz moze doswiadczenie z DT, wprawdzie nie ma 25mm ale dużo lepiej z dostępnością.
dawid Napisano 6 Października 2014 Napisano 6 Października 2014 Ryde sa do sciagniecia na 28h, tylko trzeba wziasc 10sztuk, mozna sprobowac zrobic forumowe zamowienie, ja moge kupic 5 sztuk, wiecej nie chce inwestowac. Jesli chodzi o dt to xm401 moge jak najbardziej polecic, sa sztywne i dobrze wykonane. Skladasz kola u mnie? Bo nie wiem czy wiesz, ale ciezko jest znalezc szprychy na straight pull do kol 29er, chyba tylko u mnie sa do ogarniecia
Placek Napisano 6 Października 2014 Autor Napisano 6 Października 2014 Składam składam u Ciebie, tylko tych parszywych DT nie ma w znośnych cenach - ale gdybym trafił to chce mimeć wszystko zaplanowane:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.