Skocz do zawartości

[Rama] Kross Sign Panic 15

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kilka dni temu zacząłem na poważniej moją przygode z rowerami, od znajomego kupiłem coś takiego jak Kross Sign Panic 15. Wszystko w porządku, jedynie wianek w głowce ramy (tu na górze) był do wymiany. Pojechałem, kupiłem, złożyłem wszystko tak jak powinno być. Wieczorkiem pojeździłem trochę, na drugi dzień wsiadam, czuje luz - patrzę pod tą gume, znów wianek. Z racji, że kupiłem dwa - znów zmieniłem. Po kilku godzinach to samo. Co może być tego przyczyną? Czytałem trochę o tym to właśnie odradzają wianki, co innego zamiast tego mam wstawić? 

Pytania banalne bo jestem w tym ciemny :/

(Nie wiedziałem gdzie to napisać, z tego miejsca przepraszam i prosze o przeniesienie do odpowiedniego działu)

Napisano

Według opisu to powinieneś miec takie stery,  te będą lepsze. Są 1,5 mm wyższe więc problemu dopasowaniem do sterówki nie powinno być. Ale łożyska tak nie powinny padac , może źle skręcony jest amortyzator :icon_question:  Nie powinien mieć żadnego luzu ale i nie powinien być skręcony na maksa. Skręcać stery powinno się z wyczuciem. Instrukcja montażu sterów: pierwsza i druga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...