Abstrakcyjny Napisano 3 Października 2014 Napisano 3 Października 2014 Kilka dni temu zacząłem na poważniej moją przygode z rowerami, od znajomego kupiłem coś takiego jak Kross Sign Panic 15. Wszystko w porządku, jedynie wianek w głowce ramy (tu na górze) był do wymiany. Pojechałem, kupiłem, złożyłem wszystko tak jak powinno być. Wieczorkiem pojeździłem trochę, na drugi dzień wsiadam, czuje luz - patrzę pod tą gume, znów wianek. Z racji, że kupiłem dwa - znów zmieniłem. Po kilku godzinach to samo. Co może być tego przyczyną? Czytałem trochę o tym to właśnie odradzają wianki, co innego zamiast tego mam wstawić? Pytania banalne bo jestem w tym ciemny :/ (Nie wiedziałem gdzie to napisać, z tego miejsca przepraszam i prosze o przeniesienie do odpowiedniego działu)
rodszyld69 Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 Według opisu to powinieneś miec takie stery, te będą lepsze. Są 1,5 mm wyższe więc problemu dopasowaniem do sterówki nie powinno być. Ale łożyska tak nie powinny padac , może źle skręcony jest amortyzator Nie powinien mieć żadnego luzu ale i nie powinien być skręcony na maksa. Skręcać stery powinno się z wyczuciem. Instrukcja montażu sterów: pierwsza i druga.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.