gavron88 Napisano 3 Października 2014 Napisano 3 Października 2014 Witam Od niedawna jestem posiadaczem Cannonadale Trail 4 29er i mam problem z przednim kolem. Podczas hamowania skrzecza :/ podociagalem je juz w miare mozliwie, pewnie moglbym jeszcze troche ale nie chce tez przesadzic... Szprychy sa bardzo ciekie 15g i wykonane sa chyba z kwasu, bo magnez sie nie przyczepia. W serwisie powiedzieli mi oczywiscie ze sa dobrze dociagniete i nie wiem co teraz robic. Czy dociagac jeszcze czy je powymieniac czy je czyms przesmarowac. Prosze o pomoc
rodszyld69 Napisano 3 Października 2014 Napisano 3 Października 2014 . Najprawdopodobniej szprychy się już ułożyły i się rozciągnęły. Ja bym spróbował dokręcić je jeszcze o jeden obrót
gavron88 Napisano 3 Października 2014 Autor Napisano 3 Października 2014 No sprobuje jeszcze dzisiaj podokrecac... a te co juz ta ciezko sie dokrecaja to zostawic czy moze nawet poluzowac?
rodszyld69 Napisano 3 Października 2014 Napisano 3 Października 2014 Zostaw ale musisz pilnowaćj centry. Spróbuj najpierw po pół obrotu, może wystarczy
mklos1 Napisano 3 Października 2014 Napisano 3 Października 2014 @, Jeżeli nie masz doświadczenia, to odnieś je do serwisu na centrowanie. Naciąganie szprych "na oko" może się źle skończyć - albo zaczną ci strzelać - wersja optymistyczna, albo wersja pesymistyczna - podda się obręcz.
tobo Napisano 3 Października 2014 Napisano 3 Października 2014 Witam Od niedawna jestem posiadaczem Cannonadale Trail 4 29er i mam problem z przednim kolem. Podczas hamowania skrzecza :/ podociagalem je juz w miare mozliwie, pewnie moglbym jeszcze troche ale nie chce tez przesadzic... Szprychy sa bardzo ciekie 15g i wykonane sa chyba z kwasu, bo magnez sie nie przyczepia. W serwisie powiedzieli mi oczywiscie ze sa dobrze dociagniete i nie wiem co teraz robic. Czy dociagac jeszcze czy je powymieniac czy je czyms przesmarowac. Prosze o pomoc Kwasu? Magnez raczej do niczego się nie przyczepia. Wątpię żeby w tym rowerze szprychy były z czegoś innego niż ze stali. Karbonowe albo alu to zdecydowanie ne ta półka cenowa roweru i nie takie koła.
gavron88 Napisano 4 Października 2014 Autor Napisano 4 Października 2014 odblaski sa ale to nie ich wina podociagalem je jeszcze ogolnie to lacznie nawet o 3 obroty... mialem lekka ósemke ale udalo mi sie to wyregulowac, jest toszke lepiej bo nie ma takich dlugich szumow ocierajacych sie szprych ale za to jest taki pojedynczy troszke glosniejszy trzask :/ sa one jeszcze delikatnie luzne od strony tarcz odciagaja sie od siebie tak na 2mm a od drugiej nawet do 5mm.
rodszyld69 Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 5 mm to dużo, trzeba by było jeszcze podciągnąć ale jak nie dasz rady to do serwisu chyba że jesteś w tym temacie trochę obeznany.
mklos1 Napisano 4 Października 2014 Napisano 4 Października 2014 @, Odginanie się szprych o 2mm to już dużo, a co dopiero 5mm. Skoro serwis twierdzi, że szprychy są właściwie naciągnięte - zmień serwis.
gavron88 Napisano 4 Października 2014 Autor Napisano 4 Października 2014 no wlasnie wiem ze ten serwis jest do bani a mam drugi bardziej profesjonalny i oddam tam jak cos juz nie chce przy nich krecic oddam w przyszlym tygodniu i dam znac czy cos sie zmienilo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.