qusiu Napisano 2 Października 2014 Napisano 2 Października 2014 Z góry przepraszam, jeśli temat umieściłem w złym dziale. W marcu kupiłem krótkie spodenki kolarskie, jeden z wyższych modeli z przeceny za 189zł. Niedawno zauważyłem, że puszczają szwy na wkładce, jak oceniacie szanse naprawy/wymiany na nowe spodenki? Jakie są wasze doświadczenia z reklamacją w decathlonie? Paragon oczywiście posiadam. pozdrawiam
mapmen Napisano 2 Października 2014 Napisano 2 Października 2014 Z tego co wiem nie robią problemów, nawet jeśli rzeczy wyglądają na mocno wyekploatowane.
Piehursson Napisano 2 Października 2014 Napisano 2 Października 2014 naprawić nie naprawią, wymienić nie wymienią ale kasę zwrócą bez zająknięcia. Postawą jest paragon lub karta klienta nabita przy zakupie spodenek.
Gość Napisano 2 Października 2014 Napisano 2 Października 2014 Spodenki i buty wymieniali bez problemu na nowe, jesli towaru nie bylo, kasa szla na karte do wykorzystania. Z karty nie wydaja reszty, musisz wykorzystac do konca, badz doplacic.
qusiu Napisano 2 Października 2014 Autor Napisano 2 Października 2014 Dzięki, nie pozostaje mi nic innego jak odwiedzić sklep z nadzieją na wymianę lub zwrot kasy.
arturromobillini Napisano 8 Października 2014 Napisano 8 Października 2014 Bez problemu oddają kasę w dowolnym sklepie. Jak towar jest na stanie, to można go po prostu jeszcze raz kupić. Ostatnio wymieniłem spodenki z niebiesko czarną wkładką przecenione z 99 zł na 59 zł.
qusiu Napisano 8 Października 2014 Autor Napisano 8 Października 2014 Co jak co ale faktycznie decathlon dba o klientów, oddałem spodenki, wrócili mi całą kasę, poszedłem na sklep i kupiłem nowe przecenione ze 120 na 54:) tyle wygrać
arturromobillini Napisano 30 Października 2014 Napisano 30 Października 2014 W Decathlon i gosport nie ma problemu z wymianą i zwrotami.(Oczywiście jeżeli rzeczy nieużywane)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.