domin89 Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Czy znacie jakieś fajne singletracki na terenie TPK albo w promieniu 100km od trójmiasta? Coś bardziej technicznego, wąska ścieżka między drzewami z zakrętami, podjazdy, korzenie itp. żeby przejazd taką ścieżką nie trwał "minutę", ale nie chodzi mi o trase DH czy freeride czyli bez hopek czy jakis dropow. Pozdrawiam
zekker Napisano 2 Października 2014 Napisano 2 Października 2014 Dłuższych tra nie ma, a przynajmniej nie znam. Po prostu mamy za małe górki Szukaj ścieżek wzdłuż "pasm" wzgórz np. między dolinami Samborowo i Zieloną oraz kolejne stoki na północ. Z Wzniesienia Marii na prawo od czarnego szlaku wzdłuż Doliny Zgniłych Mostów. Na północ od Doliny Świeżej Wody. Klasyk tej części lasów, czyli niebieski szlak między skrzyżowaniem asfaltu i Szwedzkiej Grobli na północ do Doliny Radości. To wszystko to 1-2km i trzeba sobie takie odcinki składać w coś większego.
domin89 Napisano 2 Października 2014 Autor Napisano 2 Października 2014 Dzięki. Będzie trzeba pomyśleć w przyszłe lato o jakimś wypadzie na południe Polski :]
topol Napisano 3 Października 2014 Napisano 3 Października 2014 Nie o jakims lecz -konkretnie. Zacznij od kompleksu singletrek. Od Swieradowa az do stokow pod Smrekiem. Glodny bedziesz? Pokonaj je jeszcze raz. A gdy ci sie znudza wal na Rychleby.Potem raz jeszcze . Na final choc bez szalu single pod Jasenikiem.
kello Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 Fajny singielek jest w Sopocie z dołu szlaku zielonego, oznaczony bodajże zółto czerwonym oznakowaniem pieszym. Brak podjazdów i zjazdów ale ścieżka jest szybka i techniczna na kilka minut jazdy. Co do południa to polecam okolice Szczyrku, Wisły. Na rower super
zekker Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 Możesz przybliżyć miejsce? Chodzi o początek zielonego w Kamiennym Potoku, czy może okolice Reja i Zajęczego Wzgórza?
domin89 Napisano 14 Października 2014 Autor Napisano 14 Października 2014 Chodzi o ten co zaczyna się przy małej gwieździe?
GwN Napisano 30 Stycznia 2015 Napisano 30 Stycznia 2015 Jakby ktos chcial sie ustawic na jakies jazdy, moze wypad do Wiezycy czy cos to dawac znac. A jesli chodzi o jakies Single w 3-city to zaczynajac chyba na Niedzwiedniku mozna fajnie smignac sciezkami przez stara skocznie narciarska -> Osiedle Mlodych i przez lasy na Oliwe ale dokladnie nie pamietam jak sciezka biegla ale wiem ze to byla calkiem niezla namiastka Single Tracka. A w Wiezycy to tez mozna cos spokojnie podzialac a jesli by sie troche przylozyc i pobudowac cos to byloby duzo ciekawiej.
zekker Napisano 1 Lutego 2015 Napisano 1 Lutego 2015 Z Niedźwiednika przez starą skocznię (Tomac), to tak trochę słabo. Głowna droga do Szwedzkiej Grobli szeroka i równa, a w bok tylko krótkie zjazdy do doliny Samborowo. Sama skocznia mało singlowa: https://picasaweb.google.com/114429717076057867312/MyszkowaniePoTPK?noredirect=1#5251059169881365394
wodnik88 Napisano 6 Lutego 2015 Napisano 6 Lutego 2015 Chyba jedna z najlepszych tras wg mnie. Nie wiem w jakim jest stanie dziś bo i tam niestety dotarli nasi dzielni drwale, ale kiedyś ciasne łuki między drzewami, przejazd krawędziami transzei i ostry najazd i zjazd. I całkiem długa jak na nasze "góry". start oczywiście od Kamiennej Twarzy/Wzniesienia Marii. ---Edit--- Nie zauważyłem, że już o tym było.
szych Napisano 11 Lutego 2015 Napisano 11 Lutego 2015 Czerwony szlak z Gołubia wzdłuż Jeziora Dąbrowskiego. W miarę płasko, ale mocno interwałowo i czasem trochę technicznie. Na fullu ta trasa to bajka. Nie wiem jak druga strona jeziora, bo leciałem dalej na Sulęczyno, ale jesli jest tak samo, to można pętle caly dzień jeździć.
zekker Napisano 11 Lutego 2015 Napisano 11 Lutego 2015 Nawet jak na okolice trochę daleko Ale jeżeli już wybiegamy w dalsze rejony, to chyba ciekawsze tereny są między Kościerzyną i Wdzydzami. Np. ten sam czerwony szlak wzdłuż jeziora Jelenie. Inne odcinki musiałbym sobie przypomnieć odgrzebując stary ślad gps.
topol Napisano 11 Lutego 2015 Napisano 11 Lutego 2015 Szlak Zaborski /pieszy/ poleceam.Jest tam odcinek gdzie da sie poszaleć.
szych Napisano 13 Lutego 2015 Napisano 13 Lutego 2015 Tylko małe "ale" To nie TPK lecz KPK. albo w promieniu 100km Gołubie to tam i z powrotem się w kilometrażu mieści Z innych fajnych - trasa po klifie, choć krótka. Trasa wzdłuż morza od Lubiatowa do latarni Stilo. Nie wiem czy do samej Łeby nie idzie. Nie jest to może droga na jedno koło, ale korzenie i pagórki pozwalają sobie pohasać.
GwN Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Takie cos znalazlem i wydaje sie spoko w miare. Jakby ktos wiedzial gdzie to dokladnie jest to dajcie znac, wiem ze koniec jest na szlaku niebieskim przy jakiejs hodowli ryb. http://www.pinkbike.com/video/353770/#top
zekker Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Niebieski nigdzie nie wychodzi na hodowlę ryb. Obstawiałbym, że to w bok od niebieskiego mniej więcej równolegle do czarnego. Poszukiwania zacząłbym od skrzyżowania niebieskiego z czarnym i tam szukał alternatywnych dróg do asfaltu w Dolinie Radości. http://osmapa.pl/#lat=54.3923&lon=18.5272&z=16&m=os
GwN Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 No nie wiem ziomek ktory to krecil napisal: blaady (Apr 14, 2014 at 6:12) to obok niebieskiego, na wysokosci hodowli ryb Poza tym u tego takze uzytkownika znalazlem kolejny film: http://www.pinkbike.com/video/387057/
szych Napisano 16 Lutego 2015 Napisano 16 Lutego 2015 Ten niebieski to Szlak Kartuski, biegnie od pomnika przyrody na Bytowskiej jakieś 400m od Szwedzkiej Grobli na wzgórze koło Rybakówki, potem odbija na południe. Tyle że to bardziej trasa zjazdowa niż ściezka na jedno koło.
zekker Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 W tym kierunku co podałeś, to raczej trasa podjazdowa GwN Że obok niebieskiego zgodzę się, koniec jest na Bytowskiej. Być może początek jedzie się z niebieskiego.
GwN Napisano 17 Lutego 2015 Napisano 17 Lutego 2015 Elo ziomale. Nie wiem jak tu napisac PW. Moze by sie ustawic i pojezdzic niedlugo jakos? Ja czekam tylko na amor, rame, skladam sprzet i w ciagu 1-1.5 tyg bede gotowy. Jestem z okolic Węzła Karczemki na Obwodnicy ale podjade samochodem lub na rowerze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.