Januszsm Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 mam taki problem... wymieniłem sobie przednie v-ki na nowe, wszystko ładnie pięknie. zabieram się za tylne i odkręciło się wszystko - razem z mocowaniem szczęk do ramy. nie da się odkręcić jednego ramiona v-łek, a nowego nie mam jak przykręcić do ramy. próbowałem WD, imadła, przedłużania klucza, ale nic. po prostu siedzi i się nie ruszy. można gdzieś dostać to mocowanie hamulca do ramy? pewnie tak, bo chyba nie jestem pierwszy. tylko jak się to nazywa?
BikoBiko Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 To piwot i chyba musiał być wkręcany, skoro go wykręciłeś razem z ramieniem.
BikerLight Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Częsty problem, jednak WD40 i imadło zazwyczaj dają radę. Ale jak się nie da to: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=piwot&search_scope=category-16464&bmatch=s0-spt-0904 Musisz znaleźć pasujący rozmiar.
Mod Team michuuu Napisano 1 Października 2014 Mod Team Napisano 1 Października 2014 Jeżeli wkręcony na klej to pomoże podgrzanie elementu. Jak nie można otwartego ognia to opalarką lub zanurzyć w gorącej wodzie i powinno puścić. Kleje do gwintów poddają się po podgrzaniu.
Januszsm Napisano 1 Października 2014 Autor Napisano 1 Października 2014 To piwot i chyba musiał być wkręcany, skoro go wykręciłeś razem z ramieniem. tak, jest wkręcany do ramy. wszystkie 3 pozostałe poszły bez problemów, a ten jeden musiał się zapiec. Częsty problem, jednak WD40 i imadło zazwyczaj dają radę. Ale jak się nie da to: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=piwot&search_scope=category-16464&bmatch=s0-spt-0904 Musisz znaleźć pasujący rozmiar. imadło i WD40 nie dały rady - może mam zbyt mało stabilne imadło. kupię takiego piwota i tyle. suwmiarką go zmierzyć? ps. jeśli mi jeden imbus pasował do obu stron (v-ki) i piwota to jest to 8mm?
BikoBiko Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Tak 8 mm , oba na pewno są jednakowe.
Mod Team Puklus Napisano 3 Października 2014 Mod Team Napisano 3 Października 2014 Tak jak pisał Michuuu, ogrzanie, lub zadziałanie udarem, np pistolet pneumatyczny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.