johnnyno Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Co Was najbardziej denerwuje lub czego Wam brakuje w polskich internetowych sklepach rowerowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 1. Brak szybkiego kontaktu mejlowego, w skrajnych przypadkach jakiegokolwiek kontaktu przez pocztę. 2. Brak towaru na stanie pomimo że na stronie figuruje jako dostępny. 3. Opieszałość w realizacji zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlk Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Brak informacji czy towar jest w magazynie czy trzeba będzie go ściągać od dystrybutora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnnyno Napisano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A brak możliwości wyszukiwania towarów po określonych cechach produktów? Mnie to strasznie denerwuje, bo muszę przeglądać produkty które wogóle mnie nie interesują. Np wkłady suportu pasujące do rozmiaru mufy, albo liczniki posiadające określone funkcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dure Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 To akurat nie jest problem, bo kupując już wiem czego szukam. Wpisuję nazwę danego modelu i szukam po sklepach. Dodatkowo, jak patrze na opisy niektórych wiekszych sklepów internetowych to mnie krew zalewa..... ctrl+c ->ctrl+v. To pewnie takie szukanie po kryteriach to można sobie wsadzić. Kupujecie bezpośrednio w sklepach internetowych czy na Allegro? Niektóre sklepy mają dużo niższą cenę na swojej stronie niż na Alledrogo, nie doliczają prowizji. I to jest fajne, ale robią to tylko dwa sklepy, jakie udało mi się znaleźć. Dwa tygodnie temu kupowałem manetki XTR, na allegro ceny 560-585zł. W pewnym sklepie int. 495zł, a na Allegro ten sam sklep cena 565zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnnyno Napisano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Na allegro raczej nie kupuje, bo ceny wcale nie są lepsze, jak już to szukam w porównywarkach cen. Chociaż ostatnio od razu wchodzę w sklep centrumrowerowe.pl bo maja dobra i szybką obsługę, dobre ceny i bazę produktów. Tym bardziej jak sie kupuje kilka produktow to rozne sklepy maja rozne ceny na rozne produkty, wiec sumarycznie płaci się mniej wiecej to samo w kazdym. BTW W jakich sklepach internetowych przeważnie kupujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dure Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Tak, na Allegro nie jest tanio. Prowizja jest bardzo wysoka. Kupuję w kilku sklepach w zależności co. Z większych zakupów w tym sezonie: centrumrowerowe.pl - odzież, akcesoria i kiedyś buty(ale bardzo długo to trwało z tymi butami, na szczęście trafiłem w rozmiar) sbike.pl i cyklomania.pl - mają dobre ceny na osprzęt Shimano/Sram i szybką wysyłkę. W sbike kupowałem jeszcze rolki Tacxa, a cyklomani opony Continental. To są moi dwaja faworyci jeśli chodzi o ceny w PL, biją na głowę większe sklepy. mikesport.pl - odzież rowerową, mają praktycznie wszystko xtrabike.pl - urzekł mnie dobry kontakt, ceny w normie krajowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnnyno Napisano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Tak podpytuje, bo od jakiegoś czasu zastanawiam się nad otwarciem jakiegoś biznesu w branży rowerowej (lub bardziej e-rowerowej). Co myślicie nad bardzo specjalistycznym sklepem mtb, np sam naped rowerowy (łancuchy, kasety, korby, itd)? Napęd to są sprawy eksploatacyjne, więc można liczyć na powtarzalność zakupów i stałych klientów. A mając ograniczony asortyment, mozna dokładniej go zaprezentować na stronie i dorobić specjalistyczne funkcjonalności ułatwiające życie klientom. Nie wspominając tym, że można mieć lepszą ofertę jeśli chodzi o jedna kategorię części w porównaniu do sklepów ktore sprzedają wszystko. Czy o wyższej dostępności towarów, a co za tym idze szybszej realizacji zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Bardzo żadko kupuję w esklepach. Powód? Oczekiwanie na towar. Wolę kilka złotych dopłacić a mieć towar od ręki. Sklepy z miernym asortymentem omijam. Napęd wymienia się raz na rok więc można liczyć na stałego klienta ale klient przy okazji wymiany napędu często dokupuje inne rzeczy więc dla wygody wybierze sklep z bogatrzym asortymentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.