tomabiker Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 mam przeszło rok rower i od skakania pękła mi w jednym miejscu (na zdj. widoczne) nie wiem co z tym zrobic bo pękło to dość w nietypowym miescu bo troche na spawie a większość na samej rurze. Wymienić? czy da sie to jeszcze zaspawać?
jurasek Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 trudne chwile nie zwalniają od przestrzegania naszych zasad brak [ ] ja na Twoim miejscu skonsultowałbym usterke ze spawaczem powodzenia
Gryzon Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 To jeszcze zależy od materiału, z którego rama jest zrbiona, jeżeli stal to jeszcze do uratowania, a jeśli alu to już gorzej, ale też nie wszystko stracone. Tak jak przedmówca powiedział, pogadaj z jakimś spawaczem w Twojej okolicy, on będzie wiedział najlepiej.
tomabiker Napisano 9 Lipca 2006 Autor Napisano 9 Lipca 2006 ja mam alu rame. a ona pękła najwięcej na rurze a tylko troszeczke na spawie
Mod Team Odi Napisano 9 Lipca 2006 Mod Team Napisano 9 Lipca 2006 Haha bardzo profesjonalne zdjęcie ramy :lol: Zapytaj spawacza czy jest to do zrobienia a jak nie to wymiana.
Robert Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 aluminum tez sie spawa do spawacza bedzie git Aluminium nie jest takie łatwe w spawaniu, spawacz garażowy raczej źle zespawa ramę wykonaną z aluminium. Ale zawsze możesz spróbować nie masz nic do stracenia.
bikerman Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Ja bym już ją wywalił i sobie zakupił nową bo bał bym sie skakać/jeździć na pęknietej / spawanej ramce......
Schwefel Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Też bym ją wywalił, chyba że to jakiś drogi model, to wtedy spawanie ma sens. Przypominam, że za zespawanie tego w dobrym zakładzie wezmą pow.100zł
Ecia Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Przede wszystkim: co to w ogóle za rama? Od tego zależy, czy warto w nią inwestować (spawanie), czy faktycznie - bez żalu zezłomować i kupić coś nowego ... Pozdrówko wnikliwe ...
Robert Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Z tego co widze to skakałeś na AcStar rock sx ?? I szczerze mówiąc gratuluje pomysłu skakania na tej ramie... :glare:
tomabiker Napisano 9 Lipca 2006 Autor Napisano 9 Lipca 2006 dzięki.ta rama to predewszystkim gó... bo nie jest do skakania.jeżeli spawanie kosztuje 100zł to tą rame wole przerobić na puszki bo nowa jest warta 200zł! kupie se nową rame jakąś do skakani bo reszta jest dobra, prawie wszysto już zmienłem na lepsze tylko rama mi została i niewim jaką kupić tak do ok 400zł
Mod Team Odi Napisano 9 Lipca 2006 Mod Team Napisano 9 Lipca 2006 Przypominam, że za zespawanie tego w dobrym zakładzie wezmą pow.100zł Chyba trochę przesadzasz. Ostatnio czytałem na innym forum, że gościu spawał magnezową Meridę i kosztowało to 60-70zł.
master87 Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Ale czy rama drugi raz spawana będzie miała tą wytrzymałość co nowa? czy nie będzie troche niepewna?
fylyp Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 na pewno bedzie słabsza. Bedzie trzeba uważać. Na tak spawanej ramie nie radził bym skakać. Jak bedzie spawana radził bym dać jakiś dodatkowy gusset alu i zaspawać go wokół pęknięcia. lepiej nie niszczyć też struktury innych spawów, ale dobry spawacz powinien to wiedzieć
Robert Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Tak tylko że po co naprawiać coś co się do skakania już na samym początku nie nadawało ?? Za 400 zł możesz kupić Leader Foxa Dragstara.
tomabiker Napisano 10 Lipca 2006 Autor Napisano 10 Lipca 2006 też tak myśle żeby kupić dragstara albo cocaine albo jeszcze dartmoora, ktorą rame z tych mi polecicie?
jurasek Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 też tak myśle żeby kupić dragstara albo cocaine albo jeszcze dartmoora, ktorą rame z tych mi polecicie? a to już nie ten temat tomabiker prosimy o założenie nowego tematu na ten temat a ten temat zamykamy pozdrówko porzadkowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.