Skocz do zawartości

[Rower] Kellys Torx 10

mzksiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kellys z 2013 ma lepszy amortyzator recon, osprzęt pozostały tez dobry i będzie lepszym wyborem zwłaszcza że jeszcze można coś utargować z ceny. Tylko nie wiem jakiego rozmiaru szukasz bo jak szukałem to rozmiarówka trochę wytrzebiona.

Napisano

model 2013 jest na kolach 26 nie wiem czy wiesz..Osprzetowo sa podobne,deore /deore XT (bardzo fajna grupa),rama z tego samego stopu ,amorek lepszy w starszym modelu ,nowy ma hamulce Avid DB3 a stary KLS Helix ktore maja rozne opinie choc czytalem test w jakims czasopismie to wypadaja zadowalajaco..Ogolnie oba podobne ,jezeli zdolasz kupic tego z 2013 w jakiejs promocyjnej/wyprzedazowej cenie to warto ale jesli nie to bralbym nowego choc amorek gorszy..

Do jakiej jazdy potrzebujesz ten rower? moze ten amor nie bedzie dla Ciebie problemem..

Napisano

Już zrobiłem rozeznanie i model z 2013 roku będzie cieżko zdobyc. Mam 174 cm wzrostu więc myslę ze 19 stka bedzie ok.

Miałem juz meride crossway ,ale jazda po drodze to nie dla mnie, stwierdzilem że lepiej raz na jakis czas poszalec w trudniejszym terenie niż zamulać regularnie po szosie czy szutrach .

Mam blisko do chociażby Moraska, spora górka w granicach Poznania, gdzie już można troszkę potrenować przez wyjazdem w góry. (Mam zamiar jezdzic na nasze singletracki chociazby do Swieradowa, bardzo mi sie tam podobalo, mimo,że korzystałem z pozyczonych Rometów.

Dzięki za odpis, jak tylko pojawią sie w dystrybucji będę probówał nabyć Torxa 10

Napisano

Najbardziej mi odpowiadają wizualnie (rama) a i osprzęt nie jest zły. Dobre opinie slyszalem o author, ale za te pieniądze wydaje mi sie, że otrzymuję duzo wiekszą bryndze. Rozważałem też kross ( bo polskie, patriota ze mnie  ) ale jeden sprzedawca mi odradzil,mowiąc,że kross stracil trochę na jakości.

Jestem jednak laikiem, więc może próbował mnie tylko zmanipulowac na inny model(który akurat on posiadal na stanie).

A czy Wy forumowicze jestescie w stanie coś polecic z mtb  na kołach 27,5 lub 29 cena 3000-3500 ?

Napisano

Jeśli jesteś laikiem to amortyzator w tym rowerze nie będzie Ci przeszkadzał, a poza tym zawsze go możesz zmienić w przyszłości. Sam polowałem na taki rower co prawda używany, który mogłem mieć za około 3 tyś. Niestety L była dla mnie za dużą,a M została sprzedana. Teraz poluje na cube'a Ltd 29 był w dobrej cenie ale niestety ktoś go kupił wcześniej. Za długo się zastanawiałem bo nie wiedziałem czy rama 19 będzie dla mnie odpowiednia. Niestety zanim dowiedziałem się, że niby tak roweru już nie było.

Swoją drogą ta cena z pierwszego postu jest oficjalna za tego Torxa?

Jeśli jesteś zainteresowany L to jest jeszcze do kupienia w Śremie na Olx jest wystawiona. Koleś odda ja za 2800 to właśnie ją przymierzałem. Jest jak nowy. Miał wymienioną ramę bo pękła przy sztycy.

Napisano

Czy jest oficjalna cena , to nie wiem, ale mam nadzieję, że będzie tanszy od poprzednika.

Za pozostałe propozycje dziękuje, ale torx wygrywa dla mnie kształtem ramy, niby detal, ale jak juz ma coś cieszyc oko, to niech cieszy :)

Postaram sie po zakupie opisac wrazenia. Ale to pewnie troche czasu minie zanim dopadne ten nowy model

Napisano

Jezeli Ci odpowiada wizualnie to sie nie zastanawiaj..Rower ma sie podobac! Masz byc z niego zadowolony i cieszyc sie jazda na nim a z biegiem czasu dostosowywac go pod siebie ,zmieniajac podzespoly na takie jakie bedziesz uwazal za najlepsze dla Twojego stylu jazdy..Oczywiscie mowa tu o rowerach w podobnej klasie cenowej nie rozniacych sie dosc bardzo.Rower jest jak kobieta ,ma sie Tobie podobac obojetnie w co bedzie ubrana :):)

Tu masz test troche wyzszego modelu ale oczywiscie z ta sama rama i mozesz poczytac o geometri itd..mysle ze sie przyda a i tu mozesz zobaczyc co w tym rowerze jest za potencjal..

http://magazyn.bikelife.pl/stories/kellys-thorx-70/nowosc-26

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...