bender999 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 WItam Uszkodziłem tłumik w swojej torze i muszę kupić nowy. Czy tłumiki odbicia/powrotu ze zdjęć są ze sobą zamienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 1 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Duża szansa na to że są ...ale musisz zwrócić uwagę na długość trzepienia, to raz. Druga sprawa amorki z aluminiowymi goleniami i stalowymi mają inną wewnętrzną średnicę więc tutaj nie przełożysz. Trzecia kwestia to modele mniej więcej od 2013 z alu lagami i solo-air mają większą średnicę wewnętrzną niż starsze wypusty, więc też nie podejdzie. Mam wolny tłumik odbicia od reby w domu, jak potrzebujesz wymiarów to służę pomocą. Napisz konkretnie jaki masz model amorka i z jakiego pochodzi tłumik dawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2014 mój model to tora 302 bodajrze 2008r stalowe lagi i bez powietrza, a dawca w sumie nie określony. Ponoć miało pasować jak gadałem ze sprzedawcą. teraz nie jestem w polsce i niestety nie mogę tego sprawdzić a tłumik juz przyszedł. Wiem że to ciężko określić po zdjęciach i dzięki że wogóle się zainteresowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Maniak Napisano 1 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Niestety wygląda mi na to jakby tłumik który do ciebie jedzie był od właśnie reby albo innego amorka z alu goleniami. Jak dojedzie to suwmiarka w dłoń i porównaj obie główki tłumika, niemal na pewno będą różnych średnic. Może przekładka samej gumki załatwi temat jeśli nie to będziesz musiał rozbroić tłumik i zobaczyć czy da się z 2 zrobić jeden. Awaria tłumika odbicia to rzadka sprawa, o ile wiem Puklus ma praktykę w rozbieraniu tego elementu. Na czym polega uszkodzenie obecnego tłumika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Jeżeli chodzi ci o tłumik kompresji czy odbicia ,to fakt kilka rozbierałem na części pierwsze ale nie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryzy1983 Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Witam, Chcialbym zrobic kompletny przeglad mojej Tory SL Coil z 2009r wiecie moze gdzie w Krakowie mozna dostac kompletny zestaw uszczelek, wszystkich elementow gumowych? Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Zdejmij stare oringi i idź do sklepu roliczego lub hydraulicznego, tam będą mieli. Możesz też kupić oryginalny zestaw ale tani nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi