sstachu Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 Witajcie na wstępie przepraszam za moją niwiedzę. Jestem na etapie zakupu pierwszego roweru, znalazłem w bardzo atrakcyjnej cenie Jolene 29er firmy Romet z ramą 16 cali. Pytanie czy to jest dobry wybór i czy będzie odpowiedni do moich gabarytów.Mam 171 cm i ważę około 85 kg. Od razu pewien że jeździłem na tym rowerze w sklepie ale nie na jego terenie i było OK. Rama jest co prawda wysoko ale w rowerze 27,5 była na podobnej wysokości. Z góry dzięki za pomoc. Temat dość pilny bo zostały ostatnie sztuki... Ps. link do roweru: http://www.agito.pl/..._content=977698
porcelanowy Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 Powitoł Mam podobny dylemat: rower mi się podoba, 29era chę spróbować, itp. Tylko że ja nie mam gdzie na nim przysiąść + wzrost 175cm Stachu, a jak z długością ramy? Nie za krótka ci się wydawała gór-rurka żeby się wygodnie złożyć do jazdy? 18tki nie mogę nigdzie znaleźć w podobnej cenie
Rulez Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 Jak się dobrze podjarał to nie zwrócił uwagi na długość ramy, jak kupi pojeździ to otrzeźwieje ... jeśli ma to być rower do jazdy w terenie, to radzę pamiętać, że z tyłu jest mało miejsca na oponę ...
sstachu Napisano 30 Września 2014 Autor Napisano 30 Września 2014 Możecie wyjaśnić o co chodzi z długością ramy? Jak dla mnie po przymierzeniu było OK. Może i będę żałować ale do jutra mogę się jeszcze wycofać dlatego proszę o wasze opinie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.