Skocz do zawartości

[rower]Author A-gang

Ref

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zaczalem sie rozgladac za nowym rowerkiem, i mysle, zeby za jakis czas cos moze cos nabyc.

Mam 188 Cm wzrostu, i jeszdze na ramie 20/21.5 cala XC.

Jest ciezka ( CroMo ) Ale za to pancerna i nie moge zlego slowa o niej powiedziec.

Niestety wszelkiej masci zjazdy po wiekszych schodkach, chec zeskoczenia z murku pozostaje w kwestii marzen. Boje sie o genitalia :)

Ogladajac rozne rowery znalazlem Authora A-gang - jezdze glownie po miescie, rekreacyjnie poki co, ale chcialbym z czasem zaczac jezdzic bardziej agresywnie, i moze nie koniecznie na 2 kolkach po plaskim.

Do lasu czasami wjade, etc.

Robie mniej wiecej 30 - 50 km dziennie w sezonie.

Czy Waszym zdaniem ten A-gang spelni moje wymagania ? Chce robic kilometry a jednoczesnie z czasem jakies bunny hopy zaczac praktykowac.

Waze +/- ze sklonnoscia na + 100kg.

Czy nie bedzie on zbyt delikatny dla mnie jesli sie zdecyduje ?

Geometria wyglada nastepujaco, wiec z tego co widze na dlugosc bedzie raczej dobry.

559 millimeters = 22.007874 inches

http://www.author.cz/download.php?FNAME=1133454933_l179.upl&ANAME=MTB-Dirt_frame.gif

Poza tym A-gangi sa 2. - a-gang d.m. oraz a-gang n.m.

Ktos moze mi wytlumaczyc czym sie roznia poza cena ? :>

Dziekuje za wszelkie rady i pozdrawiam :D

EDIT: Widzialem gdzies cene 2200 za jednego Aganga. A teraz widze 2800 - nie wiem za ktorego.

Czeska strona Authora mowi, ze jeden kosztuje 15KKC a drugi 19KKC.

Jak bardzo moga we wrzesniu spasc ich ceny ? :)

Czy moze Nie warto przelacac kupic jakiegos Krossa - Panic, albo Sign Ds, wypiaskowac rame i wyjdzie na to samo ? :>

Napisano

Tak, author w tym roku wypuścił 2 modele a-gang'ów - d.m. oraz n.m.

D.m kosztuje 2199 natomiast n.m. 2899 gdyż różnie je kilka częsci m.in. n.m ma przerzutki deore i hydrauliczne hamulce, oraz jest lżejszy o... 300gram <_< Aczkolwiek są to rowerki do enduro i nie wiem czy bunny hopy czy zjazdy po schodach nie będa łamać warunków gwarancji. Chociaż moim zdaniem nie powinny.

Są jeszcze a-gang'i p.m i a.m i to już są rowerki w klimatach dirtowo-streetowych. P.m 3599 a a.m. 2099. Różni je również kilka części m.in. p.m. ma bez wątpienia lepszy amorek czy hamulce.

Co do Twojego pytania o ceny - nie spodziewałbym się spadku cen we wrześnu, jeśli już by spadły to myślę grudzien-styczeń.

Co do krossa - bez wątpienia w a-gangach ramy są lepsze, osprzęt porównywalny (a.m.).

Pozdro

• 2 lata później...
Napisano

Znalazłem sobie ofertę sprzedaży w/w Authora A-gang [di;em] o takiego ( http://www.bikekatalog.pl/2006/?ppg=show&a...2528&foto=6 ) Tylko z wymienionym amorkiem na Duro i hamulcem przednim na hydraulicznego shimano. Całość za 1300 zł. Oczywiście używka, ale nie wygląda na mocno skatowaną.

Czy taki rower będzie się nadawał na początek by wymienić mój rower do ewidentnego XC na coś bardziej pod enduro/dual? Przewiduję dalsze modyfikacje ;) Na teraźniejszej nie ma szans, bo jest dostosowana do amorka ok. 80mm i nie ma nawet mocowania na tarcze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...