Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Golenie wyglądają ładnie, jest to gaziak, wiatrem pędzony i masz tłumik MC za 400zł nie znajdzie nic co nawet przypomina taki widelec :P poproś o lepsze zdjęcia i sie dopytaj o niego ale ogólnie ja bym brał.

Napisano

Sądząc po ilości błota na dolnej rurze to amor pracował w trudnych warunkach. Jak masz możliwość to lepiej obejrzyj go na żywo. Przyjrzyj się goleniom i sprawdź czy działa płynnie i bez dziwnych odgłosów.

Napisano

Nie powiedział bym że na tej ramie jest dużo błota. Zresztą rowerem MTB mało kto jeździ po szosie, kupując amortyzator tego typu raczej to oczywiste :-)

• Mod Team
Napisano

Nawet jak pracował w trudnych warunkach, to model 2008 lub starszy, z tych pancernych. widać uszczelki są w miarę spoko, anoda także ale może być coś ukryte. Warto poprosić o dodatkowe zdjęcia.

Napisano

No właśnie miałem Recona z tych "pancernych", kupiłem używanego w "super stanie", "po serwisie" i "nie katowanego", a wkrótce po zakupie wydałem 300 zł na naprawę, więc lepiej uważaj z zakupem.

Napisano (edytowane)

Posiadam takiego samego amora. Wyjęty z nowego roweru przeleżał jakieś 3 lata. Na początku roku założyłem , wszystko działało, po 2000 km zaczął "świszczeć" przy odbijaniu. Oddałem go do serwisu, wymieniono uszczelki i olej i znowu wszystko gra. Od tego czasu zrobił 1100 km i nic się z nim nie dzieje.  :)

Jeśli ww. amor jest w obrym stanie, nie trzeba przeprowadzać seriwsu, to moim zdaniem można brać.

kuba

Edytowane przez qba3777
  • Mod Team
Napisano

W takim widelcu jeżeli nabędzie sie oryginalne uszczelki lub zamienniki wysokiej jakości to i 10 000km bez większych problemów będzie śmigał, oczywiście przestrzegając przeglądy :P Jak sie ma dojścia do ślizgów i jak sie jeszcze samemu umie wymienić, to praktycznie niezniszczalny widelec, póki sie nie uszkodzi teflonu.

Napisano

Witam,

Chcialbym zrobic kompletny przeglad mojej Tory SL Coil z 2009r wiecie moze gdzie w Krakowie mozna dostac kompletny zestaw uszczelek, wszystkich elementow gumowych?

Pozdrawiam

Artur