Bakus123 Napisano 28 Września 2014 Napisano 28 Września 2014 Witam!Poszukuję kompletnego koła do 120zł do mojego Unibike Evolution. W poprzednim miałem wszystko seryjne, sprawowało się OK do czasu aż przy przebiegu ok 12k km pękła obręcz. Zależy mi na samym kole, najlepiej bez kasety, i tak chce zmienić cały napęd w przyszły sezon I chciałbym spróbować tym razem piasty na łożyskach maszynowych, ale nie mam pojęcia czy w tej cenie znajdzie się coś godnego uwagi... Dziękuję z góry za propozycje!
bender999 Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 hmm 120zł mało trochę ogólnie to proponował bym zaplot koła na starej piaście nowych mocnych szprychach i naturalnie nowej obręczy. Koszy: ok 40zł szprychy, 30-40zł zaplot koła i ok 40zł obręcz stożkowa jakaś to już wedle uzniania bo przewaznie to podobne produkty. MIeścisz się w budżecie ale od siebie proponowałbym dołożyć do ok 200 i kupić solidna obręcz
mariusz231 Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 120 to malo dobra obrecz to koszt okolo 100 plus szprychy o piascie na maszynach nie mowiac. Na przyklad Novtec na maszynach to okolo 80. Zbliza sie zima i wtedy mozesz pomyslec o zlozeniu jakiegos dobrego kola, a teraz idziesz po najmniejszej lini oporu i skladasz cos taniego, zeby jeszcze cos tam pojezdzic do kiedy pogoda pozwoli
Bakus123 Napisano 11 Października 2014 Autor Napisano 11 Października 2014 Cześć Kompletnie zapomniałem że jakieś półtora roku temu zaplatałem całe koło na szprychach DT Champion. Byłoby wszystko ok do teraz gdyby nie ta obręcz. Właśnie myślałem żeby tylko wymienić sobie obręcz i mieć z głowy, bo koło tak zaplecione spełniało moje oczekiwania i nie miałem już problemów z pękającymi szprychami/centrowaniem się. Jednak ja średnio się znam na tym wszystkim, sam nie dobiorę rozmiaru obręczy żeby np poszukać na serwisach internetowych, a w dwóch serwisach rowerowych w okolicy w których byłem rozkładają ręcę i mówią że nie znajdą mi obręczy w tym rozmiarze. Wiem jedynie że były to obręcze "RODI MUDROCK" 32H i na tu kończy się moja kompetencja
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.