Skocz do zawartości

[opony] niskie opory toczenia na asfalcie

malcu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam rower do enduro Giant Reign 2 z 2008r. Obecnie posiadam fabryczne opony Kendy nevegal 2,35 z terenowym bieznikiem. Po asfalcie praktycznie nie da się jeździć ;p Chciałbym zakupić do nich opony na asfaltową nawierzchnie i do jazdy po leśnych ścieżkach. Jakie opony polecacie do tego roweru? Na jak dużą różnicę w prędkości jazdy mogę liczyć?

W oko wpadły mi opony schwable hurriance 26 x 2.0 co o nich sądzicie? Może jakieś lepsze polecicie?

Napisano

Bież śmiało hurricane'y :) posiadam je nie długo bo kilka dni a wcześniej jeździłem na stockowych od gianta revel 2014 i na odcinku który pokonuję co tydzień średnia prędkość wzrosła o 5km/h bez jakiegoś większego wysiłku :P miałem też możliwość jechać chwilę po ścieżkach w lesie i przyczepność była dość dobra (nie taka jak na poprzednich oponach)

Napisano

Mam RK 2.0 i zwiedziły Klimczok, Błatnią, Skrzyczne, Malinowską Skałę praktycznie cały Beskid Sląski i żyją, nie pocięte + 4kkm i wszystko ok.(wersja drutowana)

Napisano

Na Race Kingach byłem na zlocie w Zawoi i dały rade ,a tam o kamienie i inne korzenie nie było trudno.  Przejechalem kilka maratonów i zaliczyłem pare ścieżek rowerowych.Takie p...enie głupot o tym że opona rozerwie się na kamieniu...Tak jak 2 mm w szerokości ma znaczenie i niektórzy się dadzą za to zabić ;-) Zadna opona nie pomoże kiedy brak jest techniki.

Napisano

Ja jestem zadowolony ze swojego zestawu. Na asfalt, leśne ścieżki, ubite szutrowe drogi - rewelacja.

- przód - Specialized Fast Trak Sport 26x2.0

- tył - Ritchey SpeedMax Beta 26x2.2

Polecam.

Napisano

Zdecydowałem się na Geax Mezcal 26 x 2.1 zwijana kewlar 2 sztuki na przód i tył. Już zamówione ;P ciekawe jaka różnica będzie względem moich kend nevegali 2,35 mam tu na myśli asfalt ;p

Napisano

Zdecydowałem się na Geax Mezcal 26 x 2.1 zwijana kewlar 2 sztuki na przód i tył. Już zamówione ;P ciekawe jaka różnica będzie względem moich kend nevegali 2,35 mam tu na myśli asfalt ;p

mezcale są dość popularne i czesto polecane na tym forum, więc nie powinieneś się zawieść :)

Napisano

Dziś doszły oponki ^^ przejechałem trase 18km tą samą co wczoraj i przejechałem ją 10min szybciej, jakieś 4km/h średnio szybciej. Liczyłem na lepszy wynik ;P

Napisano

Posiadam Nevegale w przytoczonym rozmiarze. Na asfalcie stawiają bardzo duży opór. Nie mniej jednak 4km/h zysku to bardzo dużo i moim zdaniem będzie trudno osiągnąć lepszy zysk przy tym samym wysiłku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...