bliitz Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Witam Mam pytanie odnośnie prawidłowego ustawienia licznika. Mianowicie obwód koła mierzony podczas nieobciążonego roweru na tylnym kole wynosił parę mm więcej niż w momencie gdy usiadłem na rower i dokonałem pomiaru. Dodatkowo pomiar kół na obciążonym rowerze różni się 2181mm na przód 2174mm na tył. Czujnik prędkości/kadencji mam na tylnym kole i czy w takim momencie powinienem wprowadzić wartość pod obciążeniem czy nie, wartość z przedniego czy tylnego koła? W drugim rowerze czujnik jest na przednim kole i odpowiednio nieobciążony 2205mm, obciążony z zablokowanym amorem 2202mm, obciążony z odblokowanym amorem 2196mm. Która wartość wybrać w tym przypadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 W obu przypadkach wartość najmniejszą. Zresztą błąd dystansu przy takiej różnicy obwodu to 3 m na 1 kilometr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keke Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Wybierasz obwód koła na którym zamontowany jest czujnik, mierzony w warunkach w jakich mierzony będzie dystans czyli pod obciążeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.