bananowiec Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Witam Od dwóch dni przeszukuje forum, ale rozwiązania problemu nie znalazłem. Przepraszam jeśli temat jest źle założony :/ (Czytałem regulamin) Otóż mam następujący problem: Chcę wymienić swój baaaardzo stary napęd - montowany seryjnie w Kelly'sie Oxygen 2003 Wygląda on następująco: http://www.kellys.pl/poland/oxygen.htm# W specyfikacji podanej powyżej jest napisane, że to wolnobieg -Shimano CS-HG50 Na allegro jest następująca kaseta: http://www.allegro.pl/item112767651_nowa_k...kres_11_30.html Szczerze mówiąc zgłupiałem, bo wiem, że kaseta i wolnobieg to dwa inne rozwiązania montażowe, a nie jestem aż tak obcykany żeby rozpoznac czy ta kaseta z allegro będzie pasowała do mojej piasty. Co o tym sądzicie? Kolejny problem to dobranie do tego napędu wytrzymałego łańcucha. Mój stary kmc jest już na skraju wyczerpania :/ Pomożecie? Plis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeeS Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 CS-HG50 to kaseta na 10000% Sa 2 : CS-HG50-8 i CS-HG59-9 . Pierwsza jest na 8 biegow a druga na 9. Nie ma wolnobiego o takim oznaczeniu wiec na pewno masz kasete. Ta kaseta z allegro bedzie pasowala na 100%. Ale czy na pewno chcesz 11-30 ? NIe lepiej bylo 11-32 ? Łancuch dac mozesz srama, slyszalem ze do 8 robia dobre lancuchy PS Tak wogole to shimano oznacza CS - kasety , MF - wolnobiegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Obydwie to są kasety 8-rzędowe więc raczej powinno pasować (wydaje mi się że nie ma różnych standardów kaset) a to, że w tabeli jest wolnobieg to chyba tak ogólnie przyjęli nazwe tej części na stronie. Ale najlepiej niech jeszcze ktoś kto się na tym zna to potwierdzi. No kurde, ja pierwszy zacząłem pisać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananowiec Napisano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 CS-HG50 to kaseta na 10000% Sa 2 : CS-HG50-8 i CS-HG59-9 . Pierwsza jest na 8 biegow a druga na 9. Nie ma wolnobiego o takim oznaczeniu wiec na pewno masz kasete. Ta kaseta z allegro bedzie pasowala na 100%. Ale czy na pewno chcesz 11-30 ? NIe lepiej bylo 11-32 ? Łancuch dac mozesz srama, slyszalem ze do 8 robia dobre lancuchy PS Tak wogole to shimano oznacza CS - kasety , MF - wolnobiegi Dzieki za konkretną odpowiedź Ufff, ulżyło mi Jeżdże właśnie na 11-30 i dostosowane w ten sposób mi odpowiadają A wiesz który konkretnie model srama by pasował do tego napędu? Potrzebuje jakiegoś wytrzymałego łańcucha. A co myslicie o łańcuchu shimano hg91?Ktoś go używa, lub używał? Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.