Sianek Napisano 8 Lipca 2006 Napisano 8 Lipca 2006 potrzebuje jakiegoś hamulca tarczowego na tył tak żeby lepiej hamował niz dobrze wyregulowane v-breki . dajcie jakieś przykłady takich hamulców i czy sa w miare dobre . np żeby jezdzic na tylnym kole .
fylyp Napisano 8 Lipca 2006 Napisano 8 Lipca 2006 do jazdy na tylnym kole przyda sie hamulec z dobrą modulacją... ciężko bedzie ... dobrej tarczy za 150 nie kupisz, a gówna nie bierz bo od v-breki bedzie gorsze.
Sianek Napisano 8 Lipca 2006 Autor Napisano 8 Lipca 2006 moja sytuacja się poprawiła i mam na tarczę 180 zł kupi sie coś w tej cenie .
fylyp Napisano 8 Lipca 2006 Napisano 8 Lipca 2006 za 180 to już jest. Mógłbyś napisać do jakiego stylu jazdy potrzebujesz tych hamulców. WinZip z tarczą 203przód/180tył kosztuje 180 zł na allegro tanio chodzą Avidy BB5. http://www.allegro.pl/item113598098_mechan...przod_tyl_.html - tutaj masz za 170 zł z tarczą 160mm, ale jak potrzebujesz z większą też beda (przeczytaj w opisie aukcji)
bigi45 Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 Ja ostatnio sprawilem sobie komplet winzipow. Przod 200mm tyl 180 mm, cena 310 zl w cene jest wliczona doplata do wiekszych tarcz (w komplecie byly 160 mm). Waze 90 kg i bez problemu zatrzymuje tylne kolo na kazdej nawierzchni przy kazdej predkosci. Najbardziej efektownie jest gdy jedzie sie na asfalcie 30km/h i do po hamulcach........kolo blokuje sie i pisk opon jest wrecz cudowny :twisted: . Z przodu probowalem gwaltownie zahamowac (gdy bylem w fazie testowania hamulców) dwa razy, ale omal nie skonczylo sie to dla mnie tragicznie. Tak ze teraz nie dociskam lewej manetki do konca Jestem bardzo zadowolony z tych hamylcy. Przy czym mam ta wersje z dluzszymi ramionami oraz dwoma ruchomymi elementami dociskowymi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.