Skocz do zawartości

[opony] Kenda K196 do kól MTB?

jjo45

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zacząłem ostatnio przerabiać swojego mtb na pseodoszosę. Rozgladając sie za sensownymi oponkami znalazłem
http://ctbike.pl/ken...tpi-czarna.html. Chciałbym się dowiedzieć, czy taka opona pasuje na górskie 26"? Kupiłem wczoraj oponkę w decathlonie, szerokość 1.2", rozmiar niby 26, ale była za duża na moją obręcz. O ile w decathlonie nie ma problemu ze zwrotem, to tutaj bym chciał uniknąć zwrotów pocztowych.

Napisano

Nie ma chyba Kontenderów szerszych, a obręcz do takiej powinna mieć nie więcej niż 17 mm szerokości wewnętrznej.

Kenda Kwest jest w rozmiarze 26x1,25, ale jest już sporo cięższa...

Jeśli opona ma rozmiar ERTRO 559-XX to pasuje na standardowe koło 26', bo 559 to średnica obręczy w mm.

Gość PiotrKorus
Napisano

Mam zle doswiadczenie z tymi oponami. Kupilem je na wiosne aby rozpoczac treningi. 3 wyjazdy po 40 km i 3 kapcie. Wyrzucilem je na smietnik a jak zalozylem standardowe opony mtb to srednia predkosc wcale nie byla znaczaco mniejsza. Opory tych opon sa duze i czasem nie warto zakladac waskich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...