MarcinGoluch Napisano 19 Czerwca 2015 Autor Napisano 19 Czerwca 2015 Rozmawiałem prze chwilą z Michałem Dominiakiem bossem schroniska Orzeł. Dwójek mamy o dyspozycji całe 3szt (może 4szt). Kto pierwszy ten lepszy - zapisy u mnie! Śniadanie - 12zł standard lub 15zł z kawą. Ja proponuję dla wszystkich standard i przy dotarciu na miejsce uiszczamy opłatę za śniadanie sobota/niedziela. Ognisko - kilka opcji. - Sami zbieramy opał - free - Dostajemy pryzmę drewna, kije na kiełbasy - 60-80zł/zestaw - JA JESTEM ZA TĄ OPCJĄ. Zrobimy jak coś zrzutę i ktoś podjedzie do sklepu po kiełbase i coś żebyśmy się nie pozapychali . Zresztą tak jak na pierwszym zlocie. - Dostajemy wszystko łącznie z bułką, kiełbasą - 10zł OSOBY KTÓRE PRZYJEŻDŻAJĄ WCZEŚNIEJ PROSZĘ O INFORMACJĘ, KTO, CO I KIEDY ! Nie ma problemu na tą chwilę jeżeli ktoś będzie chciał przyjechać czwartek, środa. Chodzi tylko o wstęne rozlokowanie takich osób żeby później nie było biegania i zmiany pokojów w piątek. Loteria - i tu jest temat. Jest nas trochę mało ale coś się zorganizuje. Jakie bierzemy pod uwagę nagrody? Koszulka, łatki, plecak, pompka jakieś pomysły? Z koszulkami może być trochę lipa ale postaram się z logo "niemieckiego orła" zorganizować zlotowe naklejki. Parking po schroniskiem - parę metrów nad schroniskiem jest "boisko" na którym nie ma problemów z parkowaniem także nie trzeba z Rzeczki taszczyć sprzętu.
phoe Napisano 19 Czerwca 2015 Napisano 19 Czerwca 2015 Co do loterii to może do amorów RS zapasowe komplety uszczelek? :D Koszulka chyba pomysł kiepski bo rozmiar się musi zgadzać. ;p Już lepiej chyba coś w stylu pompka, sakwa, jakiś bidon, licznik, oświetlenie? No ja przyjadę w pt, będę dzisiaj u ciebie to pogadamy. Jakoś o 15-16 wyjadę z Lubina i na miejscu o 17-18 tak na spokojnie bym był. Pewnie takich osób będzie więcej, to się możemy gdzieś jeszcze w pt przejechać.
szewka Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 jedzie może ktoś z wrocławia ? bo samemu to lipa jechać :/
Przeor Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 Informuję, że oficjalnym mecanasem zlotu został kolega sqr , który całość swojej wpłaty, ze względu na połamaną kończynę górną, przekazał na loterię. Chwała bohaterom!
MarcinGoluch Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Napisano 21 Czerwca 2015 Sqr powiadam Ci, że przy takiej ilości toastów ręka zrośnie Ci się błyskawicznie .
adhed Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Rezerwując tylko te dwa standardowe noclegi, to mogę przyjechać w piątek rano i już zostawić rzeczy w schronisku? Tak żeby dołączyć jeszcze do jakiejś wycieczki, bo na pewno coś będziecie jeździć :-)
Zymelka Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Adhed, myślę że nie będzie problemu. Ja i prawdopodobnie Konrad będziemy od czwartku wiec wrzucisz sobie graty do nas
venom2000 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Gdyby ktoś mnie szukał i pytał to informuję wszem i wobec iż żyję i mam się dobrze po wypadku któremu uległem i walce w miejscu pracy o dni wolne w terminie wyjazdu abym mógł być obecny wśród świty zakonnej Ojca wielokrotnie przełożonego Przeora o dalszych poczynaniach będę informował na bieżąco
mewek Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Dołączam do grona zlotowiczów!Niestety nie wiem czy będę w stanie po zakupy na dół jeździć bo kondycja już nie taka jak kiedyś Także raczej będziecie musieli na mnie czekać...Najchętniej przyjechałabym już w środę wieczorem, żeby w czwartek pośmigać. Planuje ktoś może pojawić się też w środę lub czwartek rano? I jeszcze pytania dotyczące dojazdu - czy dobrze myślę, że najbliższa stacja PKP to Ludwikowice Kłodzkie i że stamtąd w jakieś 30-40min dojadę pod Schronisko? Czy po zlocie będzie ktoś może wracał przez Wrocław albo jakieś większe miasto z kim mogłabym się zabrać?
MarcinGoluch Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Napisano 23 Czerwca 2015 Spokojnie ja biorę teamowego busa wiec zrzuta jak na pierwszym zlocie i wyslemy kogos o marketu. Plan na ta chwilę mam taki, że będe w piątek około 12. Ukasz/Kerownik pamiętacie trasę jaką robiliśmy w 2009 ? Robimy z turystami replay
adhed Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Ok to ja też czekam na info jak reszta przyjeżdża, bo mogę też przyjechać już w czwartek na wieczór albo w piątek przed południem tak jak Ty Marcin. Będzie super, pogoda tylko niech dopisze, a tereny do jazdy są wyśmienite ;]
phoe Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Kurde, podziwiam was! Naprawdę, PKP jechać i potem z jakimś bagażem pod schronisko! A ja biedny wygodny aspołeczny informatyk tak bym nie potrafił.
AOLEK Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 O której mam Was w sobotę odwiedzić, żeby załapać się z wami na wycieczkę ?
Piotrek111 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Witam Można jeszcze dołączyć do zacnych forumowiczów ?
DudiRadom Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Ludziska przecież na początku jest napisane : rezerwacja na 30 - 40 osób a na liście jest ok 20 więc 40 - 20 = 20 daje nam ok 20 miejsc wolnych ...Wpłacać kasę do Przeora i przyjeżdżać na zlot
kyloziom Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Jak to mówi przysłowie" chodźcie śmiało jest nas mało" zapisywać się jeszcze jest trochę czasu, ale nie ma co zwlekać
venom2000 Napisano 23 Czerwca 2015 Napisano 23 Czerwca 2015 Na chwilę obecną szukam transportu z Warszawy do miejsca docelowego czy ktoś coś ma u siebie ?
MarcinGoluch Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Napisano 24 Czerwca 2015 Większą ekipą w PKP też może być wesoło . Ludziska z pierwszego Zlotu wiedzą o tym najlepiej jak wywiesiłem kartkę, że drzwi uszkodzone . Rowery nawet w kiblu stały. A miejsc mamy pod dostatkiem więc walcie drzwiami i oknami. Co o goziny startu w sobotę to powiem Wam koło północy w piątek . Wszystko zależy jak się ognisko rozwinie. Na tą chwilę stawiam na śniaaniem ok 9 i start gozina 10 - 10:30.
adhed Napisano 24 Czerwca 2015 Napisano 24 Czerwca 2015 Z dodatkowych atrakcji, to 4. i 5. lipca będą testy Treka w Bielawie, więc w niedzielę po zlocie ktoś może sobie taki rower wypożyczyć https://www.facebook.com/events/1462357184079625/ A i w tę samą niedzielę będzie maraton MTB w Bielawie - jakby komuś było mało jazdy, to może skoczyć sobie na zawody przy okazji ;P
DudiRadom Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Ale może to być też przygoda życia za równo na trasach jak i wieczorem
Zymelka Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Dla niektórych trasa ognisko - łóżko to wyprawa życia Już się nie mogę doczkać tego zlotowego klimatu ;D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.