Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma Sport Rox 6.0 STS

Darkwojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Co sądzicie o tym liczniku Sigma Sport Rox 6.0 STS ?
http://rowertour.com/sigma-sport-rox-6-0-sts-licznik-z-pulsometrem-i-wysokosciomierzem.html

Chce sobie sprawić licznik ten bo ma pulsometr i oblicza kadencje

Ja jeżdże na kolarce więc się to przyda :)

I tak mam zamiar kupić pulsometr więc chyba było by dobre licznim z pulsometrem

A może jakiś inny licznik mi polecacie dobry

Napisano

Właśnie czytałem ten post :) I tam wpado w oko moje że facet sprzedał Sigmę i kupił edge 800 :)

I się właśnie zastanawiam może zaszaleć i kupić coś co mi zastąpi telefon służoncy za mape. Czasami się zapuszczam w dalszą trasę i czasami nie pamiętam trasy i właśnie by się przydał coś takiego jak edge 800 co ma licznik i wyświetlacz mapy

A może coś innego polecicie ?

Napisano

Zwróć tylko uwagę że wszystkie sprzęty z GPS mają mocno ograniczony czas pracy na jednym cyklu ładowania ... 

:)

W takiej sigmie w zależności od intensywności treningów wymieniasz bateryjkę raz na rok / 2 lata ... sprzęt z GPS`em musisz ładować nawet kilka razy w tygodniu.

Każdemu według potrzeb :)

Pozrawiam

Napisano

Tak wiem że czas pracy na jednym ładowaniu wynosi do 17h czyli przy moim czasie ograniczonym to tak co tydzień ładować bym musiał.

Przyda się mi licznik z GPS bo chciałbym robić trasy dłuższe a nie znam za bardzo okolicy bo mieszkam od 6 lat dopiero. Mniej więcej wiem zawsze gdzie jestem ale nie chce wjechać w osiedle jakieś bo tam jest więcej zakrętów niż prostej drogi.

I jestem też na zakupie pulsometru. Więc jak połączę kwotę tego licznika Sigmy i dobry pulsometr to wychodzi ok 900zł to ja wole dodać te 300 i mieć dodatkowo kadencje i GPS i jednym :)

Napisano

Te ~500-600zł za sigmę rox 6.0 cad masz z pulsotmetrem i kadencją. Ale jak zacząłem troche bardziej jeździć to brak GPSa doskwiera troche jak się jedzie w dalsze trasy, a nie lokalne kręcenie kółek na pętli, pewnie za rok sobie doskładam do garmina edge 510.

Napisano

Widzisz, a ja bym chciał się wozić w określonych strefach tętna, a nie gdzie popadnie. ROX 6 w sumie zdaje się pika przy przejściach pomiędzy strefami - wtedy wypadało by zerknąć. Polar pewnie też.

Napisano

Witam

Zastanawiam się nad zakupem ale mam jedną wątpliwość.

Chciałbym używać również do treningów poza rowerem - czy w takim przypadku Rox pokazuje średnie / max tętno ?

Napisano

Rox 6.0 z tego co pamiętam ma akcesorium w postaci paska na rękę, możesz z nim np biegać :)

Tak, ale w demo interesujące mnie funkcje - średnia / max działają jedynie przy włączonym speed co wskazywałoby jedynie na aktywność tych funcji na rowerze.. dlatego jeśli ktoś móglby to sprawdzić z góry dzieki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...