Darkwojtek Napisano 25 Września 2014 Napisano 25 Września 2014 WitamCo sądzicie o tym liczniku Sigma Sport Rox 6.0 STS ?http://rowertour.com/sigma-sport-rox-6-0-sts-licznik-z-pulsometrem-i-wysokosciomierzem.html Chce sobie sprawić licznik ten bo ma pulsometr i oblicza kadencje Ja jeżdże na kolarce więc się to przyda I tak mam zamiar kupić pulsometr więc chyba było by dobre licznim z pulsometrem A może jakiś inny licznik mi polecacie dobry
Andrewwojownik Napisano 25 Września 2014 Napisano 25 Września 2014 Używam w mtb i przełaju, polecam Przejechane już 200h/4tys km i działa bez zarzutu. Na forum gdzieś temat o nim był dłuższy nawet, proponuję poczytać.
Darkwojtek Napisano 26 Września 2014 Autor Napisano 26 Września 2014 Właśnie znalazłem i przeczytałem cały i się dużo dowiedziałem Jakoś wcześniej nie widziałem
rzezniol Napisano 26 Września 2014 Napisano 26 Września 2014 ... tez polecam ten wątek http://www.forumrowerowe.org/topic/160439-licznik-sigma-rox-60-cad-recenzja/ pozdro
Darkwojtek Napisano 26 Września 2014 Autor Napisano 26 Września 2014 Właśnie czytałem ten post I tam wpado w oko moje że facet sprzedał Sigmę i kupił edge 800 I się właśnie zastanawiam może zaszaleć i kupić coś co mi zastąpi telefon służoncy za mape. Czasami się zapuszczam w dalszą trasę i czasami nie pamiętam trasy i właśnie by się przydał coś takiego jak edge 800 co ma licznik i wyświetlacz mapy A może coś innego polecicie ?
rzezniol Napisano 27 Września 2014 Napisano 27 Września 2014 Zwróć tylko uwagę że wszystkie sprzęty z GPS mają mocno ograniczony czas pracy na jednym cyklu ładowania ... W takiej sigmie w zależności od intensywności treningów wymieniasz bateryjkę raz na rok / 2 lata ... sprzęt z GPS`em musisz ładować nawet kilka razy w tygodniu. Każdemu według potrzeb Pozrawiam
Darkwojtek Napisano 27 Września 2014 Autor Napisano 27 Września 2014 Tak wiem że czas pracy na jednym ładowaniu wynosi do 17h czyli przy moim czasie ograniczonym to tak co tydzień ładować bym musiał. Przyda się mi licznik z GPS bo chciałbym robić trasy dłuższe a nie znam za bardzo okolicy bo mieszkam od 6 lat dopiero. Mniej więcej wiem zawsze gdzie jestem ale nie chce wjechać w osiedle jakieś bo tam jest więcej zakrętów niż prostej drogi. I jestem też na zakupie pulsometru. Więc jak połączę kwotę tego licznika Sigmy i dobry pulsometr to wychodzi ok 900zł to ja wole dodać te 300 i mieć dodatkowo kadencje i GPS i jednym
Andrewwojownik Napisano 28 Września 2014 Napisano 28 Września 2014 Te ~500-600zł za sigmę rox 6.0 cad masz z pulsotmetrem i kadencją. Ale jak zacząłem troche bardziej jeździć to brak GPSa doskwiera troche jak się jedzie w dalsze trasy, a nie lokalne kręcenie kółek na pętli, pewnie za rok sobie doskładam do garmina edge 510.
Darkwojtek Napisano 29 Września 2014 Autor Napisano 29 Września 2014 ja się zastanowię i może za miesiąc kupie
arekm Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Ja się zastanawiam czy nie lepiej np kupić sigma STS 16.12 z kadencją, a pulsometr osobno. Np ostatnio wyszedł polar m400 - http://www.dcrainmaker.com/2014/09/activity-tracker-review.html Sumarycznie cenowo będzie nieco drożej ale też z kolei uniwersalnie. Fakt, że zimą zerkanie na "zegarek" to mniej wygodne niż zerkanie na licznik... sam nie wiem ;-/
Andrewwojownik Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Ja sobie z sigmy zrzucam dane do kompa i mogę potem sobie je na spokojnie przeanalizować, a nie ciągle się gapić w licznik jak jadę
arekm Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Widzisz, a ja bym chciał się wozić w określonych strefach tętna, a nie gdzie popadnie. ROX 6 w sumie zdaje się pika przy przejściach pomiędzy strefami - wtedy wypadało by zerknąć. Polar pewnie też.
Andrewwojownik Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 Pika jak przechodzi pomiędzy strefami, ale na wykresie nie jest tylko puls tylko cała reszta danych, które zbiera licznik.
radetzky Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Witam Zastanawiam się nad zakupem ale mam jedną wątpliwość. Chciałbym używać również do treningów poza rowerem - czy w takim przypadku Rox pokazuje średnie / max tętno ?
rzezniol Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Rox 6.0 z tego co pamiętam ma akcesorium w postaci paska na rękę, możesz z nim np biegać http://sigmasport.de/en/produkte/bikecomputer/rox_wireless/rox_60/?punkt=zubehoer Pozdro
radetzky Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Rox 6.0 z tego co pamiętam ma akcesorium w postaci paska na rękę, możesz z nim np biegać Tak, ale w demo interesujące mnie funkcje - średnia / max działają jedynie przy włączonym speed co wskazywałoby jedynie na aktywność tych funcji na rowerze.. dlatego jeśli ktoś móglby to sprawdzić z góry dzieki!
Andrewwojownik Napisano 1 Października 2014 Napisano 1 Października 2014 Przy tym na rękę nie zapisuje, jest tylko aktualny podgląd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.