bartoss Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Nie bede pisal, jak bo troche sam nie pamietam, po uderzeniu, ale wynikiem temu bylo walniecie w mostek od kiery. Warga na wylot, na brodzie wyrwany kawalek skory, po drugiej stronie bordy rozciecie. I teraz najogorsze... lewa jedynka i dwojka wybite, prawa jedynka zlamana, prawa dwojka ledwo co odratowana. bylo 34 szwy, jedna koronka, 2 leczenia kanalowe i mam protezke, bo za mlody na razie jestem na implanty . A najgorsze jest to, ze tylko full dalby rade ochronic buzke, wiec lepiej wybebnic troszke wiecej kasy na kask i miec spokoj. pozdro :wink: zapomnialbym, wszystko sie ladnie zagoilo, ze nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Glowa do gory - tez mam porcelanowa jedynke - da sie z nia zyc . Na wybite zeby zrobia Ci mostek i bedzie jeszcze ladniejszy niz byles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 A wakacje to się dopiero zaczęły, będzie git Przestanie boleć i pójdziesz na rower A ja ostatnio tez straciłem cztery czwóreczki, fakt że w inny sposób bo na fotelu dentystycznym ale jednak I jeszcze chcą mnie zakuć w drut Suuuuuper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoss Napisano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 chyba nie napisalem, to bylo rok temyu w tym sezonie juz niedlugo bedize pierwszy 1000 , bo przez szkole pozno zaczalem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 No to opowiadaj jak przebiegała kuracja bo jestem ciekaw Długo zajął powrót do zdrówka po takiej glebie? Bo wiesz, nie wiem jak szybko mam jeździć^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 hehe jedynki tez sie pozbylem jakis czas temu, znaczy sie zlamala sie na pol i mi dokleili wiec glowa do gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoss Napisano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Znaczy sie, z zebami to pare wizyt tylko 3 tygodnie lacznie, bo trzeba bylo czekac troszke, jak zrobia, jak sie samo zagoi, leczenie kanalowe teraz to tylko godzina i 20 min. glowa w dol . A z ranami szwy tydzien mialem, potem mi sie takie zgrubienie na wardze zrobilo, ktore do tej pory lecze, ale sie znacznie zmiejszylo juz niedlugo calkowicie zniknie, a ran wogole nie widac praktycznie tylko tam gdzie mialem wyrawany kawalek skory to mam takie okragle miejsce, ale jak sie ktos przyjrzy to zauwazy, bo prawie nie widzoczne ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Za młody na implanty ? jestem młodszy o rok od Ciebie a mam dwójke z porcelany tyle, że ja straciłem zabka uderzając głowa w samochód to tez bylo rok temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Heheh..miałem bardzo podobny wypadek . I byłem chyba własnie w Twoim wieku . Najgorsze są pierwsze godziny po zszywaniu. Wszystko strasznie puchnie . Naszczeście już po 3 -4 dniach opuchlizna zschodzi i jest się znów prawie pięknym . Co do zębów to mam nową śliczną jedynke od tamtej pory . U mnie tez się w miare wszystko zagoiło..ale jęsli ktoś się przyjrzy to zobaczy ślady. Szczególnie na wargach bo miałem takie dziury że hirurg szył tak jak się dało :lol: . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provoke Napisano 13 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 dla takich sytuacji kupiłóem aznoica fury wydatek nie wielki bo tylko 360zł a jaka satysfakcja już 3 machy i nic odpukać póki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoss Napisano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Za młody na implanty ? jestem młodszy o rok od Ciebie a mam dwójke z porcelany tyle, że ja straciłem zabka uderzając głowa w samochód to tez bylo rok temu Wiesz z porcelany to jest duzo technik robienia zebow. Zeby zrobic implanty kosci musza przestac rosnac, bo sie je rozwierca i wstawia srube z zebem. Moze masz szyne, albo nie wybilo Ci calego zeba i masz korone tak jak ja na jedynce. A jezeli ktos Ci zrobil implanty, to sil to, bo wtedy nie bedzie sie cala szczeka prawidlowo rozwijac wraz ze wzrostem i moze dojsc do powiklan. GZA20 ja pamietam jak mi laryngolog przed zszywaniem w warge szpatulke wlozyl , ale powiem Ci... bylem w takim szoku..., ze chcialem jeszcze isc do cioci na imieniny taki rozwalony a co do sladow to wargi na wylot nie widac, a ten wyrwany kawalek, to tez trza sie przyjzec co to jest bo jak delikatna krosta wygalda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 14 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 No szok podczas upadku i po jest bardzo dobrą rzeczą. To taki naturalny znieczulacz . Jak się wyrabałem to miałem jeszcze jakąś godzinke drogi do domu . No ale dojechać spokojnie się udało . A co do szoku że dobry znieczulacz to to jest najprawdziwsza prawda. Pamietam jak leżałem i gościu mnie zszywał. W połowie zapytał sie czy nie boli, bo jak to stwierdził "zapomniał dać mi znieczulenie" . Kiedy byłem już w połowie zszyty dopiero znieczulacza mi wstrzyknął..i szczerze?? Nie odczułem żadnej różnicy. Bez znieczulenia też kompletnie nic nie bolało :lol: Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoss Napisano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Ja odwrotnie 5 min od domu wyrznalem, a ze w Ostrowcu dziadowa sluzba zdorowia, to mnie do ciotki do szpitala do Radomia wiezli(jakies 60km).... w moim miescie jak kogos trzezwego znajdzieci na dyzurze i to jeszcze w swieto! to bedziecie niezli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Koleś który mnie zszywał to raczej trzeźwy był . Tylko co chwile jakies żarty w moim kierunku walił :angry: . Niestety byłem w takim stanie że nie miałem zbyt ciętej riposty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 no tak :] mam wsadzony kawalek metalu w korzen który jeszcze siedzi i na tym metalu osadzona jest dopiero porcelanowa korona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.