Skocz do zawartości

[dzwon] czyli jak zakonczylem wakacje...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bede pisal, jak bo troche sam nie pamietam, po uderzeniu, ale wynikiem temu bylo walniecie w mostek od kiery. Warga na wylot, na brodzie wyrwany kawalek skory, po drugiej stronie bordy rozciecie. I teraz najogorsze... lewa jedynka i dwojka wybite, prawa jedynka zlamana, prawa dwojka ledwo co odratowana. bylo 34 szwy, jedna koronka, 2 leczenia kanalowe i mam protezke, bo za mlody na razie jestem na implanty :). A najgorsze jest to, ze tylko full dalby rade ochronic buzke, wiec lepiej wybebnic troszke wiecej kasy na kask i miec spokoj. pozdro :wink:

zapomnialbym, wszystko sie ladnie zagoilo, ze nie widac

Znaczy sie, z zebami to pare wizyt tylko 3 tygodnie lacznie, bo trzeba bylo czekac troszke, jak zrobia, jak sie samo zagoi, leczenie kanalowe teraz to tylko godzina i 20 min. glowa w dol :). A z ranami szwy tydzien mialem, potem mi sie takie zgrubienie na wardze zrobilo, ktore do tej pory lecze, ale sie znacznie zmiejszylo :) juz niedlugo calkowicie zniknie, a ran wogole nie widac praktycznie :) tylko tam gdzie mialem wyrawany kawalek skory to mam takie okragle miejsce, ale jak sie ktos przyjrzy to zauwazy, bo prawie nie widzoczne ;D

Heheh..miałem bardzo podobny wypadek :P . I byłem chyba własnie w Twoim wieku :D . Najgorsze są pierwsze godziny po zszywaniu. Wszystko strasznie puchnie :D . Naszczeście już po 3 -4 dniach opuchlizna zschodzi i jest się znów prawie pięknym :D . Co do zębów to mam nową śliczną jedynke od tamtej pory :D . U mnie tez się w miare wszystko zagoiło..ale jęsli ktoś się przyjrzy to zobaczy ślady. Szczególnie na wargach bo miałem takie dziury że hirurg szył tak jak się dało :lol: .

Pozdro B)

Za młody na implanty ? jestem młodszy o rok od Ciebie a mam dwójke z porcelany tyle, że ja straciłem zabka uderzając głowa w samochód to tez bylo rok temu

Wiesz z porcelany to jest duzo technik robienia zebow. Zeby zrobic implanty kosci musza przestac rosnac, bo sie je rozwierca i wstawia srube z zebem. Moze masz szyne, albo nie wybilo Ci calego zeba i masz korone tak jak ja na jedynce. A jezeli ktos Ci zrobil implanty, to sil to, bo wtedy nie bedzie sie cala szczeka prawidlowo rozwijac wraz ze wzrostem i moze dojsc do powiklan.

GZA20 ja pamietam jak mi laryngolog przed zszywaniem w warge szpatulke wlozyl :), ale powiem Ci... bylem w takim szoku..., ze chcialem jeszcze isc do cioci na imieniny taki rozwalony :D a co do sladow to wargi na wylot nie widac, a ten wyrwany kawalek, to tez trza sie przyjzec co to jest bo jak delikatna krosta wygalda :D

No szok podczas upadku i po jest bardzo dobrą rzeczą. To taki naturalny znieczulacz :D . Jak się wyrabałem to miałem jeszcze jakąś godzinke drogi do domu :P. No ale dojechać spokojnie się udało :P . A co do szoku że dobry znieczulacz to to jest najprawdziwsza prawda. Pamietam jak leżałem i gościu mnie zszywał. W połowie zapytał sie czy nie boli, bo jak to stwierdził "zapomniał dać mi znieczulenie" :P . Kiedy byłem już w połowie zszyty dopiero znieczulacza mi wstrzyknął..i szczerze?? Nie odczułem żadnej różnicy. Bez znieczulenia też kompletnie nic nie bolało :lol:

Pozdro :blink:

Ja odwrotnie 5 min od domu wyrznalem, a ze w Ostrowcu dziadowa sluzba zdorowia, to mnie do ciotki do szpitala do Radomia wiezli(jakies 60km).... w moim miescie jak kogos trzezwego znajdzieci na dyzurze i to jeszcze w swieto! to bedziecie niezli :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...