Quba88 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Witam, znacie jakiś patent jak włożyć rurkę do prowadzenia linki w ramie z wew. prowadzeniem? Stara się uszkodziła i nie mam pojęcia jak włożyć tam nową.Rama to Cube AMS 110 2011. Wrzucam poglądowe zdjęcia wejścia i wyjścia linek przez dolną rurę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawi Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Hmm, o odkurzaczu nie pomyślałem, wypróbuję. A jeszcze pytanie (stawiam, że dość głupie), ta plastikowa rurka jest konieczna do prowadzenia linki w ramie? Linka nie może iść po prostu od pancerza jednej dziury, luzem w ramie i do drugiej dziury i pancerza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eftrzy Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Możesz jeszcze spróbować neodymem[emoji6] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Czyli rozumiem, że ta rurka wewnątrz ramy jest konieczna? Jako końcówki można uczyć zwykłych, plastikowych, takich jak przy końcach pancerzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Nie jest konieczna, ale to dodatkowa oslona linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 dzięki tej rurce zmniejszasz ryzyko przetarcia linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 .... które w praktyce nie istnieje. Serwisuję od 5 lat rowery które mają takie prowadzenie linek (bez rurek - prowadnic) i ani razu linka nie uległa przetarciu czy choćby naruszeniu z powodu braku prowadzenia. Taka rurka w ramie to duży plus jeśli chodzi o ułatwienie przeciągnięcia linek przez ramę - bez nich zabieg jest ciut bardziej skomplikowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quba88 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Te rurki jednak okazały się nieprzydatne, jako że otwory od spodu ramy są dość duże, końcówki pancerzy podczas naciągania linki wpadały do środka, czyli przerzutka wtedy nie zmieniała biegów. Nie jestem pewny, ale chyba powinna być tam jakaś przelotka, ale z ramą nic takiego nie otrzymałem. Poradziłem sobie w końcu w taki sposób, że poprowadziłem pancerz na całej długości linki, czyli wewnątrz ramy też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 dzięki tej rurce zmniejszasz ryzyko przetarcia linki przetrzyj linke o rame karbonowa to dostaniesz nobla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.