djwiocha Napisano 25 Września 2014 Napisano 25 Września 2014 Witam. Potrzebuję pomocy w identyfikacji pedałów które dostałem od kolegi FiFiAk w temacie o oddawaniu części (za co bardzo mu dziękuję). Wiem na pewno że są to zatrzaski Ale jakiego typu? MTB (SPD) czy szosowe (SPD-SL). Od razu zaznaczam że nie wiem co to za model. Jedyny napis na nich to "FPD". Mam wątpliwości ponieważ jak widać na fotkach są jednostronne jak spd-sl, kształtem także przypominają spd-sl, natomiast zatrzask jest stalowy. Bardzo pomocne byłoby gdyby ktoś mógł zmierzyć bloki do pedałów szosowych i mtb. Mógłbym wtedy zobaczyć które wejdą a które nie. Nigdy nie miałem żadnych zatrzasków i nie wiem nawet orientacyjnie jakie są wymiary. Fotki: https://drive.google.com/folder/d/0Bxz4UX2RP71-MmFmX3MzNEVZcms/edit
rodszyld69 Napisano 25 Września 2014 Napisano 25 Września 2014 To są pedały szosowe jesli jeżdzisz na rowerze w terenie to Ci się raczej nie przydadzą, do nich musisz mieć buty szosowe i do tego bloki np. tu Bloki mtb mają długośc ok. 35 mm.
djwiocha Napisano 25 Września 2014 Autor Napisano 25 Września 2014 FiFiAk pisał że zapiął w nich bloki mtb i były ciasno. Jak zmierzyłem to tutaj też wejdzie ok. 35 mm. Także przydałby się wymiar szosowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.