Barti80 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Witam. Jestem nowym w waszym gronie i prosił bym o małą pomoc.Często przegląda forum i szukam dla siebie roweru.Moją uwagę przykuł Giant Talon 1 model z 2015. http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.1.ltd/18870/76353/#specifications Z tego co rozmawiałem z kolesiem z salonu to ma kosztować w granicach 3300 to taniej niż model z tego roku.Co sądzicie o tym rowerze.Czy wart jest tej ceny.A może coś innego polecacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Jeśli w przyszłości nie planujesz zmieniać amortyzatora, to może być. Geometria powoduje, że nie będzie zbyt sprawny na szybszych krętych trasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barti80 Napisano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2014 A czemu nie będę mogł wymienić amortyzatora,tzn że przy tej ramie nie da rady wymienić na jakiś wyższy model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Da się o ile znajdziesz taki z prostą sterówką, co dla koła 27,5" może być problematyczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barti80 Napisano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Ok wiem że na chwilę obecną dość ciężko dostać widelec pod koło 27,5.Na razie planuje kupno w miarę dobrego rowerku tak na początek.A jak reszta sprzętu??A może jakiś inny rower polecacie w granicach 3,5tyś. ale rama musi być w granicach 16" bo mam 170cm i przymierzałem z tego roku talona 1 M (też fajna cena 3300 zamiast 4tyś) i niestety delikatnie za duża rama ta M-ka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Nie "dość ciężko dostać widelec pod koło 27,5”", bo będzie ich coraz więcej, tylko ciężko dostać jakiś "ambitniejszy" model bez taperowanej sterówki, która stała się nowym standardem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Ok wiem że na chwilę obecną dość ciężko dostać widelec pod koło 27,5.Na razie planuje kupno w miarę dobrego rowerku tak na początek.A jak reszta sprzętu??A może jakiś inny rower polecacie w granicach 3,5tyś. ale rama musi być w granicach 16" bo mam 170cm i przymierzałem z tego roku talona 1 M (też fajna cena 3300 zamiast 4tyś) i niestety delikatnie za duża rama ta M-ka Może ten Radon ale zakup tylko za Odrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 ale są stery pozwalające wsadzic tapera w prostą główkę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 W jedną pozwalają w inną nie, zależy od wykonania główki, zresztą to głupia kombinacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Barti80 nie myl Talona 1 z 2014 z Talonem 1 z 2015 bo widelec i korba będą robiły sporą różnicę. Jeżeli chcesz coś bliżej ubiegłorocznej jedynki to masz Talon 27.5 0 LTD na Rebie czyli jak ktoś określił "ambitniejszym widelcu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barti80 Napisano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Właśnie się zastanawiałem czy duża różnica między widelcami.Bo oba są powietrzne ,mam na myśli te z 2015.Kurcze a co sądzisz o tym talonie O LTD,bo może za 4tyś. go mi puszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Różnica między amortyzatorami bardzo duża, w przypadku zakupu modelu z XCR nie będziesz mógł założyć Reby ponieważ na rynku nie są dostępne modele ze "zwykłą" sterówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barti80 Napisano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Dzięki za wszystkim podpowiedzi.Może jeszcze inne zobacze rowerki i na coś wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 29 Września 2014 Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Moim zdaniem ten Talon 0 LTD będzie małym hitem w tym roku. Napisz do mnie pw z numerem telefonu to dam Ci znać jak wygląda temat z dostępnością i cenami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widawa Napisano 10 Marca 2015 Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 myślicie że nawet rebe nie będą robić z prostą sterówką jak to jest teraz w modelu 0 z 2015 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Marca 2015 Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Tą Rebę robią tylko dla Gianta, nie jest dostępna na wolnym rynku. "Activia" coś pisał o lepszych Suntourach z klasyczną sterówką ... miały być takie modele 2015 . A nawet są : http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/epixon-tr-2015/275-cali_amortyzator-epixon-tr-rl-r-275-os-15mm-czarny-2015/727 Więc jakaś możliwość modernizacji istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Rulez zmień proszę źródło informacji. Jedynym widelcem na 2015 robionym specjalnie dla Gianta jest PIKE. RS (reba, rvl), Manitou, Suntour wszyscy mają na 2015 widelce pod 1 1/8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.