Skocz do zawartości

[rower]Giant Talon 1 650b model 2015

Barti80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem nowym w waszym gronie i prosił bym o małą pomoc.Często przegląda forum i szukam dla siebie roweru.Moją uwagę przykuł Giant Talon 1 model z 2015.

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.27.5.1.ltd/18870/76353/#specifications

Z tego co rozmawiałem z kolesiem z salonu to ma kosztować w granicach 3300 to taniej niż model z tego roku.Co sądzicie o tym rowerze.Czy wart jest tej ceny.A może coś innego polecacie.

Napisano

Jeśli w przyszłości nie planujesz zmieniać amortyzatora, to może być. Geometria powoduje, że nie będzie zbyt sprawny na szybszych krętych trasach.

Napisano

A czemu nie będę mogł wymienić amortyzatora,tzn że przy tej ramie nie da rady wymienić na jakiś wyższy model?

Napisano

Ok wiem że na chwilę obecną dość ciężko dostać widelec pod koło 27,5.Na razie planuje kupno w miarę dobrego rowerku tak na początek.A jak reszta sprzętu??A może jakiś inny rower polecacie w granicach 3,5tyś. ale rama musi być w granicach 16" bo mam 170cm i przymierzałem z tego roku talona 1 M (też fajna cena 3300 zamiast 4tyś) i niestety delikatnie za duża rama ta M-ka

Napisano

Nie "dość ciężko dostać widelec pod koło 27,5”", bo będzie ich coraz więcej, tylko ciężko dostać jakiś "ambitniejszy" model bez taperowanej sterówki, która stała się nowym standardem.

Napisano

Ok wiem że na chwilę obecną dość ciężko dostać widelec pod koło 27,5.Na razie planuje kupno w miarę dobrego rowerku tak na początek.A jak reszta sprzętu??A może jakiś inny rower polecacie w granicach 3,5tyś. ale rama musi być w granicach 16" bo mam 170cm i przymierzałem z tego roku talona 1 M (też fajna cena 3300 zamiast 4tyś) i niestety delikatnie za duża rama ta M-ka

Może ten Radon ale zakup tylko za Odrą.

Napisano

Barti80 nie myl Talona 1 z 2014 z Talonem 1 z 2015 bo widelec i korba będą robiły sporą różnicę.

Jeżeli chcesz coś bliżej ubiegłorocznej jedynki to masz Talon 27.5 0 LTD na Rebie czyli jak ktoś określił "ambitniejszym widelcu".

Napisano

Właśnie się zastanawiałem czy duża różnica między widelcami.Bo oba są powietrzne ,mam na myśli te z 2015.Kurcze a co sądzisz o tym talonie O LTD,bo może za 4tyś. go mi puszcza.

Napisano

Różnica między amortyzatorami bardzo duża, w przypadku zakupu modelu z XCR nie będziesz mógł założyć Reby ponieważ na rynku nie są dostępne modele ze "zwykłą" sterówką.

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Rulez zmień proszę źródło informacji. Jedynym widelcem na 2015 robionym specjalnie dla Gianta jest PIKE.

RS (reba, rvl), Manitou, Suntour wszyscy mają na 2015 widelce pod 1 1/8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...