Skocz do zawartości

[zakup] Canyon Endurance AL czy Roadlite AL

Pulse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Rozwazam zakup szosowki. Bylby to sprzet do spokojnych treningow kiedy nie mozna wjechac w teren, ale pewnie nie tylko. Generalnie trasy do 100km, czasem moze wiecej. Mysle ze scigac sie na nim nie bede. W  gre wchodzi Canyon, ktory nie ulatwia wyboru.

Dlatego sie zwracam o pomoc, wybor pomiedzy tymi dwoma:

https://www.canyon.com/_en/roadbikes/bike.html?b=3191

oraz

https://www.canyon.com/_en/roadbikes/bike.html?b=3577

Co polecacie bardziej Roadlite AL czy Endurance AL

Jaki rozmiar, wzrost 1,83cm noga 86?

Jaki bedzie wygodniejszy?

Ja tez jestem na etapie wyboru szosy i u mnie padło na endurance ze względu na bardziej komfortową pozycje na dłuższych trasach. Ja mam 180 cm a noga 85 cm i wybiorę M według kalkulatora canyona gdy okaże sie za mała, wyślę im z powrotem na ich koszt z zamiana na L. Ja juz wcześniej załozyłem podobny temat i dwie osoby mi odpowiedziały że trzymały się kalkulatora a dwie że wybrały rozmiar większy niż sugerowali eksperci canyona.

Mi konfigurator podpowiadal rozmiar M przy MTB (CF SLX) wybralem L za glosem forum i okazal sie to dobry strzal, M bylby zdecydowanie za krotki a sztyca bylaby w gornych widlach. Na Lce czuje sie swietnie, ale to MTB a tu szosowka wiec moze byc roznie. Wyjdzie w praniu. Obys trafil z rozmiarem, informuj co wyjdzie. Kiedy sie spodziewasz sprzetu?

Pulse,

Stoję przed takim samym wyborem. Roadlite już nie kupisz bo zostały same rozmiary 3XL.

Rodszyld69,

Mam dokładnie taki sam wzrost i dł. nogi i też skłaniam się ku rozmiarowi M (wysłałem jeszcze maila do canyon z zapytaniem, aby się upewnić na 100% - czekam na odpowiedź).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...