lukas1 Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 jestem w trakcie zamowienia i nie moge wybrac. hamulce avid elixir 5 z tarczami shimano rt86 a moja waga to 108kg ktore beda lepsze Avid organiczny czy Kool stop metaliczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Koolstop metaliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 To zależy gdzie jeździsz jeżeli góry i cięższy teren - metaliki zdecydowanie. Jeśli jazdą tylko rekreacyjna to organiki w zupełności Ci wystarczą, nie piszczą gdy sa mokre i mniej zużywają tarcze. Ja ostatnio wymieniłem swoje klocki avida na coś takiego i nie wyczułem znacznego pogorszenia siły hamowania. Ale te kool stopy to dobre klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) Rodszyld prędzej niż metaliki zjedzą tarcze użytkownik ją wymieni z powodu własnego " widzi mi sie" , a metaliki są trwalsze . Tak więc tylko dobre metale np. kool stop , rwd , avid itp A blackmountain ? To tak naprawdę też metaliki Edytowane 30 Września 2014 przez jasinski21444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Właśnie na temat blackmountain to spotkałem się z różnymi wersjami. Jedni twierdzili że w 100% to nie są metaliki, a drudzy że to metale. Najważniejsze że dobrze hamują i są ciche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Organiczne Avidowskie klocki (oryginałne) do Elixirów to jedyne klocki jakie nie piszczą w mokrych warunkach - piszę generalnie o wszystkich klockach i hamulcach jakie miałem do tej pory. Używałem Elixirów 1 z tymi klockami w rozchlapanym okresie zimowym i była całkowita cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Organiczne Avidowskie klocki (oryginałne) do Elixirów to jedyne klocki jakie nie piszczą w mokrych warunkach - piszę generalnie o wszystkich klockach i hamulcach jakie miałem do tej pory Śmiem to potwierdzić . Avidowskie klocki organiczne to najcichsze okładziny jakie było mi dane używać a troche tego już zjeździłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1 Napisano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2014 dobra mam kupione kol stopy polmetaliki, czy one nie sa grubsze od avida? mam teraz problem ktory zaraz opisze w odzielnym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 2 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Nowe klocki będą grubsze od używanych Musisz je wsadzić na miejsce i śrubokrętem rozepchnąć żeby płyn wrócił do zbiornika wyrównawczego. Jeżeli jest go mimo wszystko za dużo, to musisz z układu trochę zlać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Bezpieczniej jest rozepchać tłoczki ze starymi klockami, a wsadzić potem nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas1 Napisano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2014 zrobione bez klockow z lyzka od zupy :-) ale nie mogle rozepchac dopoki ciutki nie upuscilelem plynu DOT. teraz weszly i dzis poznie pierwszy test drive- bedzie ekscytujaco bo to rownierzsz pierwsza jazda na nowych kolach i oponach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi