gocha33x Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam, postanowiłam, że w tym roku będę jeździć rowerem nawet w chłodne, jesienne dni. Potrzebuję tylko dobrej kurtki, w której nie będzie ani za zimno ani za gorąco. Znalazłam taką kurtkę http://marionex.pl/product-pol-8490-Kurtka-Campus-Ava-damska-sportowa-przeciwdeszczowa-wiatrowka.html. Czy ona będzie odpowiednia na dłuższe wypady rowerowe czy rozejrzeć się za czymś innym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Rozejrzeć się za czymś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burak Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Moim zdaniem taka kurtka sprawdzi się jeśli jeździsz w tempie spacerowym i nie pocisz się zbyt mocno podczas jazdy. Nie wiem nic o tej konkretnej kurtce, którą chcesz kupić. Ja używam podobnej z niemieckiego supermarketu (Regatta). Do ochrony przed wiatrem i deszczem podczas spacerowej jazdy do pracy sprawdza się znakomicie. Musisz jednak pamiętać, że odzieży różnych producentów wykonanych z materiałów z membraną nie da się łatwo porównać. Czy się sprawdzi wyjdzie dopiero w trakcie użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Na rower i chłodne dni shoftshell http://www.rogelli.pl/softshellowa-kurtka-rogelli-bara-damska-czarna/ http://4fsklep.pl/t4z14-sfd004_softshell_damski_sfd004_-_czarny,283,61203.html Chroni przed wiatrem, deszczem, chłodem a przy tym jest oddychający. No chyba że chcesz coś uniwersalnego choć wątpię - kobietom nie starcza cztery ciuchy na krzyż Tu nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 23 Września 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Jeżeli ciepło( jeżeli jesieną jest ciepło) to bielizna termo + wiatrówka, jeżeli zimno to bielizna termo+polar+wiatrówka. Jak dotąd ten układ pozwala mi jeździć w zimne i mroźne dni. Warstwowa izolacja daje dużą uniwersalność i możliwość dopasowania do aktualnych warunków. Odczuwalność chłodu jest sprawą indywidualną więc nie zawsze kurtka chwalona przez innego użytkownika będzie komfortowa dla Ciebie. W jednej się spocisz w innej będzie zimno. Dlatego ja polecam jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Tu jest duży wybór damskich kurtek rowerowych: http://www.goreapparel.co.uk/bike/womens/jackets-vests/gbw-women-geartype-jackets,default,sc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Ziemko, ten soft nie oddycha. No, troche, na upartego jesli oddychalnosc rzedu 3-5 tysiecy jaka maja niskie modele Rogelli uznajemy za oddychalnosc. Rownie dobrze mozna zalozyc plastikowy plaszcz przeciwdeszczowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irzi Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Witam Ma ktos z Was kurtke Regolli Udine ? Jaki kupowaliście rozmiar w stosunku do faktycznego Waszego rozmiaru ? Ja generalnie kupuje M lub L. Na różnych stronach jak podają rozmiary na kogo jest kurtka to powinnem wsiąść L. Ale wg fizycznych wymiarów tej kurtki to powinnem wsiąśc 2XL. Bo pod pachami ten rozmiar ma 5657cm a dł rękawa od pachy to 58-59cm Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Ja gdy kupowalem ubrania rogelli zawsze bralem rozmiar wiekszy niz ubrania cywilne. Inaczej byly by na mnie za male. Wejdz sobie na strone rower + sport tam jest chyba dobra rozmarowka podana, taka jak w rzeczywistosci, bo jest tak jak piszesz kazda strona podaje co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.