Skocz do zawartości

[Błotniki] SKS Longboard - pytania do użytkowników tego modelu

techmariner

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam oponę o szerokości 41mm Schwalbe Marathon 28"  i rozważam zakup LB ze względu na ich długość.

Szerokość błotnika to 45mm.

Czy założył ktoś LB na koło 41mm? Interesują mnie 2 aspekty: czy w takim zestawieniu ochrona jest skuteczna i czy nie ma problemów technicznych np czy pręty mocujące nie trą lub nie biją w oponę?

Znam zalecenia SKS i czytałem już różne opinie na forum. W tym temacie interesują mnie doświadczenia praktyczne właścicieli tych błotników.

Dzięki 

Napisano

Zakupiłem błotniki.

Przedni błotnik udało mi się zamontować.

Wygląda to tak:

f6beb64b707e5bfcgen.jpg

7cec2783c8b891a3gen.jpg

Oczywiście te wystające pręty zostaną spiłowane.

Tylnego błotnika nie udało mi się założyć. Okazuje się, że tylne koło jest o kilka (może 2) mm przesunięte względem osi ramy. Dodatkowo na oponie mam lekkie wybrzuszenie. Oba te czynniki powodują, że opona przyciera o błotnik.

Na szczęście i tak nie planowałem zakładać tak długiego błotnika na tył ponieważ muszę mieć możliwość stawiania roweru na tylnym kole, żeby zmieścił się do windy.

Mam na sprzedaż błotnik tylny SKS Longboard. Jeżeli ktoś jest chętny proszę pisać. Do odbioru w Warszawie. Wkrótce dodam ogłoszenie do forumowego bazarku:

1ca5d84b8f18bd33gen.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...