BeniuFilozof Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Witam, czy warto kupić poniższy amortyzator do jazdy delikatnej, czysto rekreacyjnej ? http://allegro.pl/amortyzator-widelec-rowerowy-xcr-sr-suntour-i4602682534.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Upewnij się że nie ma luzów na ślizgach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Nie warto chyba że za równe 100 zł z wliczoną wysyłką jeśli nie ma luzów i jest w stanie idealnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Słabo to wygląda, rdza na goleniach może sugerować że w środku jest tylko gorzej a całość działa bardzo mizernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeniuFilozof Napisano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Dzięki wielkie za radę. Cena osiągnęła 160 zł więc zdecydowanie rezygnuję. W takim razie możecie mi polecić niedrogi (czyli do 300 zł) amortyzator ? Mój przedni szajs już ani trochę nie chce działać, a luzy ma ogromne, mam wrażenie, iż zaraz się rozpadnie. Chciałbym koniecznie kupić z blokadą skoku, najlepiej na manetce (wydaje się to być bardzo wygodnym rozwiązaniem), ale z dolnej półki. Jak wspomniałem wyżej, jazda będzie delikatna, rekreacyjna. Las i asfalt mniej więcej po pół, no, może 60% asfalt, 40% las. Używane amortyzatory jak najbardziej wchodzą w grę. P.S. Hamulce to V-brake Edytowane 22 Września 2014 przez BeniuFilozof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Do 300 zł ciężko będzie nawet sensowną używkę znaleźć. Czasem Torę idzie kupić nieco drożej ale nie wiem czy były wersje pod v-brake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Oczywiście, że były Tory z piwotami, nawet 318. Do 300zł z nowych widelców XCR to najsensowniejsza opcja. Im nowszy, tym lepiej. Z używanych szukałbym starszych Rock Shoxów lub Manitou. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeniuFilozof Napisano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2014 XCR nawet nowy można kupić poniżej 300 zł. A montują go w rowerach po 2500 zł i droższych (dzisiaj w sklepie się przypatrzyłem). Do jazdy nie więcej niż 1000km rocznie myślę, że dolna półka wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 To że montują nie znaczy że to dobry wideł. Mówicie o tym lepszym z tłumieniem czy uginaczu bez żadnego i z plastikowymi ślizgami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeniuFilozof Napisano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Ja się nie znam. Ale widziałem w Kellys`ach po 2500 zł właśnie XCR`a. Ale chyba jakaś lepsza wersja była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artofnois Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 A taki Black ? http://allegro.pl/amortyzator-manitou-100-120mm-i4621074515.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BeniuFilozof Napisano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2014 trochę ryzyko, bo nie wszystko w nim działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi