Skocz do zawartości

[opona] alternatywa Schwalbe Furious Fred 26x2.0

Aretee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szukam alternatywy dla opony Schwalbe Furious Fred, Thunder Burt, bo cena 150 zł mnie trochę odstrasza, choć opona z opisów idealna dla mnie.

proszę o poradę i propozycję, wasze doświadczenia. szukam czegoś tańszego, zależy mi na niskiej wadze opony, no i cenie do max. 100 zł /szt.

przeznaczenie to lekki teren i 80% miasto, obecnie jeżdżę na Author Slick 26x1,5 i w mieście są ok, ale poza miastem no to już nie bardzo bo lekki piaseczek, czy błotko i walka o przejazd bez wywrotki.

nie chciałbym pogorszyć warunków jazdy w mieście, ale móc spokojnie zjechać z asfaltu.

Napisano

Z freda jestem bardzo zadowolony, jeździ na przodzie. Na tyle mocniejsza schwalbe Sammy Slick 2.1. Obie toczą się bardzo lekko.Myślę, że nie masz się co obawiać ich rozmiarów. Wiele węższych opon nie toczy się tak lekko - można się zdziwić. Za to w piasku nie wpadną po obręcz. Sammy do rekreacji idealny, przy 'dzikowaniu' niestety są uślizgi. Lekkie błoto może ślizgać się na boki, trzeba uważać.

Napisano

a co powiecie o GEAX AKA PLUMA, albo Barro Race?

Jak już patrzysz na Geaxa to może lepiej Mezcal? Aka Pluma też chyba jest trochę droga, a Barro Race na asfalcie pewnie zaraz straci klocki w środkowej części.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...