Skocz do zawartości

[opona]CONTINENTAL OPONA RACE KING

mezert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Chcę kupić oponę na tył. Zastanawiam się nad tą http://allegro.pl/continental-opona-race-king-26x2-0-drutowa-cr-i4622721853.html Czy będzie dobra do wheelie i weekendowe wypady do lasu i czy nie będzie podcinała przy cyrklu. Czytałem temat o kompatybilności opon z obręczami ale niezbyt zrozumiałem dlatego chce się zapytać czy spasuje z obręcza KANDS MAXX aluminiowe. Czy macie coś lepszego w tej cenie?

Napisano

mam rk 2.2 na tych obręczach i dają radę bez problemu - a zdarza mi się ostro jeździć na niskim ciśnieniu (poniżej 1.5atm).

Na twoim miejscu wziąłbym 2.2 zamiast 2.0 ;)

Napisano

wybrałem rk bo:

- jeżdżę sporo po asfalcie (3/4 trasy)

- lubię jeździć w terenie - a zdarzają mi się górskie trasy

- potrzebowałem jak najszybszych opon

- mają wielki balon :)

w ubiegłą sobotę zaliczyły celująco pierwszh poważniejszy wyścig - 41km (asfalt+teren) ze średnią 30km/h - wg. mnie to jak na terenowe opony wynik świetny - mam porównanie do 28" krossów na szosowych oponach.

(kands 1300)

u mnie po przebiegu 1000km brak oznak zużycia z przodu / z tyłu bieżnik może 0.5mm starty na środkowych klockach ;)

Napisano

Zawsze w sieci znajdziesz i dobre i złe opinie. RaceKing mam trzeci sezon, ponad 6 kkm i wygląda dobrze. Kolega śmiga na tym maratony MTB, treningi z szosowcami i na opory toczenia nie psioczy, pod nogą brakuje.

Napisano

Mam Rk Racesport i złego słowa nie powiem. Na asfalcie nie słychać, lekko się toczą, nie scieraja się szybko, w terenie dają radę, kapci mało, przyczepność dobra, uslizgi na błocie przewidywalne i łatwe do opanowania. Jeżdżę po górce usypanej z gruzu i boczne scianki jakoś całe...

Raczej złe opinie dotyczą chinskich wersji opony, te Made in Germany są naprawdę ok. Jako allround super, dużo lepsze od polecanych wszędzie Smart Samów.

Napisano

Zresztą 50 zł to nie miliony, nie będę żałował. Przekonam się na własnej skórze i tak będzie najlepiej. Dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...