Mody Napisano 2 Sierpnia 2008 Napisano 2 Sierpnia 2008 Ciekawy ten pomysł Ja natomiast zawsze przez szmatę trzymam kasetę rękoma a kumpel odkręca. Chyba,ze nie ma kumpla, to stosuje patent z imadłem, ale następnym razem wypróbuję sposób cyklisty
toivlas Napisano 11 Stycznia 2009 Napisano 11 Stycznia 2009 odświeżam temat niestety moja kaseta po jesiennych i zimowych szaleństwach się nieźle zapiekła (nakrętka), próbowałem chyba wszystkiego, pryskałem wd-40, nawet podgrzewałem zewnętrzną część by się rozszerzyło i nic, jak zablokuję kasetę i stanę na 60cm francuzie, mogę nawet skakać uderzać to zero nic nie idzie (ważę 75kg) jakieś pomysły?
Mod Team bogus Napisano 11 Stycznia 2009 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2009 Przedłuż ramię, albo serwis. Zawsze jak czegoś nie mogę odkręcić to idę do serwisu i mają odkręcić i już, mnie to nie interesuje co oni z tym zrobią.
Fifi Napisano 11 Stycznia 2009 Napisano 11 Stycznia 2009 Weź rurę od odkurzacza, przedłuż nią klucz i zobacz czy da radę. mnie to nie interesuje co oni z tym zrobią. Czyli mogą nawet zniszczyć?
nikodem Napisano 11 Stycznia 2009 Napisano 11 Stycznia 2009 w jednym serwisie powiedzieli: Jest za mocno dokręcona, szkoda nam niszczyć klucz -i nie odkręcili mi kasety :/
Mod Team bogus Napisano 11 Stycznia 2009 Mod Team Napisano 11 Stycznia 2009 Chodzi mi bardziej o to że mają odkręcić nieważne jakim sposobem, ale tak żeby wszystko było ok.
Mod Team Puklus Napisano 4 Marca 2009 Mod Team Napisano 4 Marca 2009 Sprawa wygląda bardziej jak zbyt mocne dokrecenie niz zapieczenie, jedyne co mi sie nasuwa na myśl to dobry klucz i jakieś ze 2m rury co by zwiekszyć siłe ale jezeli sie faktycznie zapiekła proponuje zakropić DOT-em albo ropą Ja kiedyś z kumplami probowaliśmy odkrecic pewien uparty wolnobieg to we trzech tylko złamaliśmy klucz 24 ... ale poddał sie w końcu
Niedzwiedz1 Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Pomocy Próbuję, a kaseta ani drgnie Nawet w dwie osoby i korzystając z drugiego roweru, tak jak to było opisane kilka postów wcześniej. Dawałem WD40, nawet sporo, potem stało ponad 12 godzin i znowu nic. Znacie jeszcze jakieś sposoby na odkręcenie zapieczonej nakrętki kasety? Myślałem o odpiłowaniu nakrętki, ale co mi po tym - przecież gwint zostanie i nie przykręcę nowej.
chicken002 Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 maiłem podobny problem jak użytkownik powyżej jednak wykonałem węzeł bacikowy cyklisty i dałem też łańcuch który był z jednej strony umieszczony w imadle a z drugiej na kasecie waląc młotkiem w klucz jakoś się poddała
Mod Team Odi Napisano 10 Marca 2009 Mod Team Napisano 10 Marca 2009 waląc młotkiem w klucz jakoś się poddała To chyba najlepszy sposób na poważny problem. Ostatnio podobnie odkręcałem koledze pedały. Dobry klucz i kilkanaście żwawych uderzeń młotkiem. W końcu musi puścić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.