Skocz do zawartości

[sterowka] za krotka rura sterowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam okazje kupic amortyzator ale nie wiem czy rura sterowa bedzie w sam raz. Poprzedni amortyzator mial sterowke 19cm a ten co chce kupic 17,5cm. Z tego co wymierzylem to wychodzi na to, ze mostek bedzie zlapany na jedna srube. Druga sruba bedzie juz powyzej rury. Tak sobie myslalem, ze jesli skrece to od gory jeszcze kapslem to powinno sie trzymac ale chce jeszcze sie dowiedziec co wy myslicie na ten temat. Nie wchodzi w gre zadne zmieniane lub przyspawanie kawalka rury sterowej. Zastanawiam sie jeszcze czy nie bede musial kupic dluzszej sruby imbusowej do kapsla bo jesli gwiazdka bede zbyt gleboko w tej juz krotkiej rurze to moja obecna sruba moze okazac sie za mala. Czekam na odpowiedz. 

• Mod Team

Mi przez jakieś 6-7 lat nic nie odpadło a moj rower nie był lekko traktowany i nic sie nie stało. Wiadomo że jak ktoś katuje sprzęt, do tego swoje waży, to powinno być w normach jednak ten poziom co jest zaznaczony na zdjęciach jest bezpieczny.

• 4 tygodnie później...

Pozwolę sobie dołączyć do tematu. Mam podobny problem. Zamierzam kupić amor który ma rure długości 169mm, główka mojej ramy ma 130, stery chcę zalożyć jakieś do 10mm. Teoretycznie zostaje 29mm. Mostek będzie easton ea50 i nie wiem czy to będzie grało? Ktoś zna wysokość tego mostka? Niestety jeszcze nie dotarł i nie mogę zmierzyć ani znaleźć tej informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...