kal800 Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Jako, że moja poczciwa korba STX (FC-MC34) się kończy - stukanie, trzeszczenie i przeskakiwanie łańcucha, a jeszcze nie czas na wymianę całego roweru, który zresztą bardzo lubię, chciałbym odnowić tę część napędu. Całą resztę upgrejdowałem swojego czasu na XT z serii M76x, została tylko korba, dlatego się rozglądam za korbą FC-M760 - pytanie - jak mam zweryfikować, czy korba będzie pasowała do mojej ramy? Moja korba jest na "kwadrat", a nowe korby już mają wkład suportu dedykowany. Co z resztą napędu - czy muszę wymieniać łańcuch, a jeżeli tak (już stracił 3 ogniwa, więc może czas na wymianę), to czy kasetka też do wymiany? Ośmiorzędowa kasetka XT jest kiepsko już dostępna... pozdrawiam Kal
vitesse Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Korba bedzie pasowac z odpowienim suportem czyli ht2, lancuch zapewne masz do wymiany i kasete rowniez, choc fotka i pomiar rozciagniecia lancucha prawde powie
Mod Team Puklus Napisano 20 Września 2014 Mod Team Napisano 20 Września 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.