FlyFix Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Cześć, chciałbym się pochawlić filmem z wyprawy rowerowej po bałkanach 2014. Mam nadzieje że nie będziecie się nudzić podczas tych 8 minut.Koniecznie kliknijcie w "HD"https://vimeo.com/106665034 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Klaudiusz brak mi słów. Zaisxx wyprawa. Widzę okulary na taśmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Gratuluję...wyprawy... A zaspokoisz moją ciekawość i zdradzisz kulisy dwóch odcinków nierowerowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christoo Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Gratuluje i podziwiam !!Chciałbym kiedyś czymś takim się pochwalić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Gratuluję...wyprawy... A zaspokoisz moją ciekawość i zdradzisz kulisy dwóch odcinków nierowerowych? Pierwszy odcinkek to był pokokonany koleją. Pociąg Bar-Mojkovac. Cena 4E + 4E za rower. Pociąg biegnie kilkaset metrów nad dnem kanionu i drogą. Zdecydowanie lepsze widoki niż z dołu. Drugi odcinek to pokonaliśmy autobusem ze względu na brak czasu. Złapaliśmy autobus na promie z wyspy Pag i dojechaliśmy do zagrzebia. Tutaj niestety nie było zbyt tanio bo za odcinek około 200km z rowerami zapłąciliśmy około 100zł. No i z Wiednia do Polski dotarliśmy Polskimusem. Ja za bilet Wiedeń-Katowice zapłaciłem 75zł Co do okolarów na taśmie to nigdy więcej okularów z wymiennymi szkłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Wow super gratuluję a zdradzisz mniej więcej jaki koszt takiej wyprawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Nie licząc zakupu sprzętu : sakwy, kuchenka itp bo to zostaje na lata to generalnie koszta wyprawy = koszta jedzania + jakiś tami pierdułek. Noclegi na dziko więc ani razu za nie nie zapłaciliśmy. Więc podsumowując wychodzi to średnio 20-30zł za jeden dzień. Ja musiałem jeszcze doliczyć do wyprawy cene "nowego"(120E) roweru bo pierwszy po wypadku uległ zniszczeniu.. W opisie filmu na vimeo jest link do fotek,trasy oraz listy ekwipunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukai Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Jeden z fajniejszych filmów jakie widziałem. Turystyka rowerowa i wolnośc. piwko dobre ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Nie jestem jakimś znawcą piw ale nie czułem wielkiej różnicy w smaku polskiego a tamtejszego piwa. Taka ciekawostka że na bałkanach bardzo popularne są piwa w plastkowych butelkach 1-2,5l. W polsce takie piwo jest kojarzone z jakimś syfem a tam w takich butelkach można spotkać naprawdę dobre piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 A jak doszło do wypadku i gdzie? Że się rower połamał, coś poważnego Ci się stało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Bługaria, wiejska droga, auto raz na pół godziny, zjazd, chwila nie uwagi z mojej strony a jechałem nie swoim pasem i czołowe zderzenie z autem terenowym. Ja fartownie po zderzeniu przeleciałem nad autem w krzaki ale w rowerze złamany widelec, zwichrowana rama , koła pocentrowane, wyrwane przerzutki, złożony bagażnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 21 Września 2014 Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Aha. To ładny dzwon. Dobrze że rower wziął najgorsze na siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 No to miales farta przy wypadku. Dobrze, ze calo z tego wyszedles. Filmik fajna a przygoda zapewne jeszcze lepsza. Ja ze znajomymi w przyszlym roku planujemy przyladek Cabo da Roca (Portugalia), tez jakies 3,5 tys km. Juz sie doczekac nie moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrzer Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Filmik w sam raz długi. Fajna wyprawa. Gratki PS. A auta nie uszkodziłeś Bułgarowi? Nie miał jakiś wielkich wontów? Jak się dogadaliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyFix Napisano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Auto to była kanciasta terenówka starego typu z kratą na zderzaku więc wzasadzie moje uderzenie pozostało bez śladu więc nie było problemów. A na wyjeździe miałem awaryjnie ubezpiecznie OC wykupione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.