daroock Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Witam! Mam możliwość kupna 2 liczników w tej samej cenie i nie wiem, który wybrać: pierwszy to Sigma 16.12 STS: http://rowertour.com/sigma-sport-bc-16-12-sts-licznik-bezprzewodowy.html drugi to VDO m5 WL: http://www.bikestacja.pl/pl/licznik-rowerowy-vdo-m5-wl-30197.html Wcześniej korzystałem z VDO X2 i jestem bardzo zadowolony z tej marki. Jak można to proszę o pomoc z góry dziękuję.
GIANT84 Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Mam ta sigme i jestem zadowolony. Kupil bym 2 raz
Pegieton Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Potrzebny Ci bezprzewodowy licznik? Na jakiejś stronie (może nawet na tej samej) widziałem Sigmę 16.12 poniżej 100zł. To sprawdzona marka, więc problemów nie powinno być. Sam osobiście mam jakiś stary licznik Sigmy za niecałe 40zł i przez tyle lat nie było z nim żadnych problemów.
daroock Napisano 20 Września 2014 Autor Napisano 20 Września 2014 Wcześniej miałem przewodowy, ale chciałbym przetestować bezprzewowodowy na szosie oraz na mtb (łatwo idzie zerwać przewód). A czy ktoś miał styczność z VDO tej serii?
Pegieton Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Przymocuj czymś przewód na stałe (ja np. mam na "trytytkę") do widelca to nie zerwiesz
GIANT84 Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Po co sie bawic w trytki i niszczyc wyglad naszej maszyny jakimis kablami. Nie spotkalem sie jeszcze z opinia gdzie sigmy 12.12 i 12.16 sts stracily zasieg lub przez cos przeklamywaly. U siebie nie spotkalem tez nic takiego. Nigdy wiecej kabli :-D
Pegieton Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Po co? Dla mnie 50zł jest ważniejsze niż widelec bez kabla. Ale co kto woli
daroock Napisano 20 Września 2014 Autor Napisano 20 Września 2014 Zadowolony z tego VDO? Podoba mi się z zewnątrz strasznie chociaż to nie ma żadnego znaczenia. Czy jest w miarę wytrzymały? 50zł to nie jest jakiś ogromny wydatek, bo przecież nie wymieniamy licznika co tydzień.
szybkilopez Napisano 20 Września 2014 Napisano 20 Września 2014 Mam ten vdo M5 i polecam wszystkie potrzebne dane na wyświetlaczu nic nie trzeba przełączać i szukać. Dwa dużo większa bateria w liczniku więc starczy na dużo więcej. Trzy jeśli nie ma się czujnika od pulsu i kadencji w tych miejscach jest godzina i temperatura. Cztery duży czytelny wyświetlacz. Sześć normalne mocowanie na zipy, a nie na gumki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.