Skocz do zawartości

[tczew i okolice] dobry sklep rowerowy

manwojt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

przymierza sie do kupna kasku. no i wlasnie musze go najpierw przymierzyc.

w moim miescie (Tczew) jest tylko jeden porzadny (w sensie, ze nie sprzedaje makrokeszow) sklep rowerowy. niestety staram sie tam nie wchodzic poniewaz:

-szef to przekret (przyklady mozna mnozyc. z lepszych - probowal wcisnac kumplowi hamulec tarczowy bez tarczy, mowiac, ze ta nie nalezy do kompletu (oczywiscie bylo inaczej). i mimo, ze pracownicy w porzadku to nic normalnie nie da sie zalatwic, bo boja sie szefa:|)

-maly wybor, mala powierzchania sklepu

a kaskow i tak tam maja z 10, ich cena nie napawa optymizmem.

dlatego w najblizszym czasie wybieram sie do innego miasta na zakupy. najlepiej jakby byl to Starogard Gdański (rowerem podjade :mellow:). czy znajduje sie tam jakis porzadny sklep rowerowy z duzym asortymentem? najwazniejsze kaski, ale troche odziezy by sie tez przydalo.

jak nie Starogard to Gdańsk. wiem, ze jest tam kilka sklepow, ale dojezdzac bede pociagiem, wiec prosze o info o jakims dobry sklepie z dobrym dojazdem za pomoca srodkow publicznego transportu.

z gory dzieki za pomoc

• 2 lata później...
Napisano
witam

przymierza sie do kupna kasku. no i wlasnie musze go najpierw przymierzyc.

w moim miescie (Tczew) jest tylko jeden porzadny (w sensie, ze nie sprzedaje makrokeszow) sklep rowerowy. niestety staram sie tam nie wchodzic poniewaz:

-szef to przekret (przyklady mozna mnozyc. z lepszych - probowal wcisnac kumplowi hamulec tarczowy bez tarczy, mowiac, ze ta nie nalezy do kompletu (oczywiscie bylo inaczej). i mimo, ze pracownicy w porzadku to nic normalnie nie da sie zalatwic, bo boja sie szefa:|)

-maly wybor, mala powierzchania sklepu

a kaskow i tak tam maja z 10, ich cena nie napawa optymizmem.

dlatego w najblizszym czasie wybieram sie do innego miasta na zakupy. najlepiej jakby byl to Starogard Gdański (rowerem podjade ;)). czy znajduje sie tam jakis porzadny sklep rowerowy z duzym asortymentem? najwazniejsze kaski, ale troche odziezy by sie tez przydalo.

jak nie Starogard to Gdańsk. wiem, ze jest tam kilka sklepow, ale dojezdzac bede pociagiem, wiec prosze o info o jakims dobry sklepie z dobrym dojazdem za pomoca srodkow publicznego transportu.

z gory dzieki za pomoc

cześć

jestem z Tczewa i znalazłam wypowiedź na temat sklepu rowerowego, a na jakiej on znajduje się ulicy. Czy to jest na Chopina czy na Armii Krajowej. Ten pierwszy jest chyba dobry, choć jak byłam z rowerkiem aby go naprawiono to po pierwsze przesuwali co chwile odbiór roweru a jak już w końcu przyszłam to mi powiedziano że mi tego nie zrobią a no ale ja się uparłam więc zabuliłam za wymienienie hamulców i wycentrowanie koła zajęło im 20 minut (a ja tego nie zrobię sama) a tak się wzbraniali :) jeśli chodzi o ceny to ja się na tym totalnie nie znam ale kupiłam rok temu siodełko u nich które sprawuje się doskonale choć mało za nie nie zapłaciłam. Nie znam sklepu na Armii Krajowej może tam jest obsługa lepsza i mają wporzo sprzęt. czy coś wiesz na ten temat. W chwili obecnej myślę nad rękawicami rowerowymi. Wiem już mniej więcej jakich firm mogłabym szukać w sklepach, (dzięki wypowiedziom forumowiczów) jednak wolałabym sklep w którym ludzie nie kręcą :) to tyle :) Mogłabym nawet wpaść do Gdańska, ale tamtych sklepów w ogóle nie znam i musiałabym otrzymać małą podpowiedz ;)

Dzięki za poświęcenie mi kilku minut :)

Pozdrawiam

Napisano

O miło że ktoś z Tczewa się znalazł i to jeszcze płeć piękna ;) W Tczewie są praktycznie 3 sklepy rowerowe, oba z nich wymieniłaś ale jest jeszcze jeden blisko tego na Chopina, ale tam praktycznie nie ma nic i może służyć jedynie jako ostatnia deska ratunku. Sklep na Armii Krajowej jest o wiele mniejszy niż ten na Chopina, obsługa taka sobie ale czasem warto zobaczyć co tam ciekawego mają. Na Chopina obsługa jest różna, zależy na kogo trafisz akurat przy ladzie ale jeśli wie się co chce się kupić to nie ma problemu. Ale asortyment tego sklepu czasami mnie dobija, w lutym nie mieli nawet smarowidła do łańcucha. Czy jakieś fajne rękawiczki tam mają to nie wiem, nigdy nie kupowałem tutaj żadnych ubrań. Polecam sklep "Żuchliński", znajduje się w Gdyni. Ogromny sklep, duży wybór i niezła obsługa. Tam bym radził się wybrać, a jeśli za daleko to w Gdańsku polecam sklep "Rowersi". Kupiłem tam kask, dosyć fachowa obsługa i ogólnie całkiem niezły sklep. Tylko trafić było ciężko ;)

Napisano

:P:D :D

Muszę Tobie podziękować za info, to już mi troszkę ułatwia sprawę :).

Wiem że koło kościoła jest sklep rowerowy, ale nie biorę go pod uwagę ponieważ ma większość rzeczy takich o niskiej jakości, jak szukałam siodełka to mieli ze 4 do wyboru :) a ja jestem wybredna. a rękawiczek to pewnie tylko 1 parę i jakąś za 10 zł. Oni tam mają tanio ale niskiej jakości jak ktoś nie patrzy na użyteczność tylko na cenę to tam idzie, nie mam nic przeciwko temu, bo rozumiem że jedni wsiadają na rower raz w roku na jakąś wycieczkę z rodzinką i wówczas nie potrzebuje lepszego sprzętu. Ja lubię jeździć na rowerku ale samej mi się nie chce a jak się robi nieprzyjemnie zimno to w ogóle chęci nie mam wolę basen na ten okres :P.

Dziś sobie podjadę do tych sklepów, zaś sklep z gda opracuję mapą internetową więc jakoś tam trafię a jeśli nie to ciebie pomęczę na Priv jak nie odnajdę :P

Słońca i pogody do jazdy :D

Pozdro

Napisano

Tak jak pisał Michał, najlepszy sklep w miare dostepnej okolicy to chyba Żuchlinski, kasków tam było naprawde dużo, a co do sklepu na Armii Krajowej to wybór mają bardzo marny, a kasków to tam nie widziałem wogóle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...