Abyss Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Witam, Co polecicie dla osoby która chce zrzucić trochę kg. Nie mam żadnych problemów z kręgosłupem,itd.Chciałbym spinningowy ale nie wiem czy to dobry wybór, zależy mi na: -Małej awaryjności -Cena myślę że z 500zł -Ma służyć do spalania kg,poprawiania kondycji Znalazłem coś takiego: [sCUD 707, KOŁO 13 KG] 600zł http://allegro.pl/rower-spinningowy-scud-707-kolo-13-kg-puls-bidon-i4560419639.html Albo coś z pionowych: FALCON RS 7kg koło 429zł http://allegro.pl/rower-magnetyczny-stacjonarny-falcon-rs-sapphire-i4557708451.html Pozdrawiam,Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Zdecydowanie ten droższy. Jest wiele czynników na to wpływających. 1. Wygodna i kompleksowa regulacja siodełka.2. O wiele wygodniejszy jest rower spinningowy. 3. Masz uchwyt na bidon ( niby to jest głupota ale zawsze coś )4. Wrażenia z jazdy takim rowerem są o wiele lepsze. 5. Regulacja obciążenia i cała konstrukcja sprawia, że rower staje się maksymalnie bez awaryjny a w razie czego łatwy w naprawie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abyss Napisano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Ok więc spinningowy, plusy/zalety ty podałeś to ja podam minusy -Waga -panele mogą się uszkodzić? (urządzenie waży 45kg-50kg + waga użytkownika To chyba tyle z minusów 1. Czy ten hamulec mechaniczny (opór) się szybko nie zużyje? Zauważyłem że ten model ma tarcie z jednej strony z góry na dół naciska, a niektóre modele mają coś jak szczęki na lince (jak v-brake) i moim zdaniem będzie to trudniej naprawić + linka. Tutaj to wygląda jak wkręcana śruba na koło. 2. Co z ośką/suportem, jest standardowy i go kupie bez problemu? 3. Ciekawe też czy jest to mocowanie na "kwadrat" i można zamontować korby shimano. w razie gdyby się coś wyrobiło. Jak myślę nad zakupem to zawsze rozważam co może się uszkodzić,czy to łatwo dokupię/dorobię,czy wytrzyma itd. ale to chyba dobrze że pierw obadam temat a potem kupuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Ja osobiście nie korzystam z takiego roweru w domu. Mam trenażer. ( Mój rower to jednak mój rower)Odczucia, które wypisałem wyżej wynikają tylko i wyłącznie z tego, że czasami chodzę na zajęcia ze spinningu. Wydaje mi się, że w celu wyjaśnienia swoich wątpliwości powinieneś się przejść do jakiegoś klubu fitnes i oblookac co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abyss Napisano 20 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Myślałem o trenażerze też ale ja mam rower MTB więc to trochę nie za bardzo Myślę że wezmę ten rower spinningowy z allegro, ale to dopiero jak zaczną się mrozy i nie pozwoli to mi na normalną jazdę na rowerze.Więc trochę czasu jest,może zmienię zdanie lub znajdę coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.