Gambit07 Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Cześć kupiłem w 2013 roku przerzutkę XTR-a (długi wózek) z blokadą wózka , miałem wcześniej poprzedniego XTR-a też na długim i byłem bardziej zadowolony niż z tej . Do rzeczy przerzutka fajnie wygląda jest w miarę lekka jak na to ze ma blokadę(chyba 210g) , z przerzutką został kupiony łańcuch XTR-a ,kaseta i manetki XT (10-tki) na początku nowa przerzutka miała dosyć spory luz roboczy ale dało się to ustawić teraz ustawiałem działa dziwnie cały czas jakbym ją słyszał lub jak by coś ocierało nw. co to i dlaczego tak się dzieje na wieszaku niczego nie widać jednak ma mały poblem z zrzuceniem na ost zębatkę nie zawsze ale się pojawia , kręcąc do tyłu na przełożeniu 1x10 przerzutka wrzuca łańcuch na 3 od dołu ogl w poprzednich edycjach nie było problemu z czymkolwiek a już szczególnie w szarej eminencji lub jego starszego brata od 2000-2002 (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Jesteś pewien, że przerzutka jest dobrze wyregulowana? Łańcuch ma dobrą długość? Pancerze z linkami są w dobrym stanie? Wszystko zamontowałeś poprawnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit07 Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Tak pancerz jest w całości więc nie da się go źle założyć łańcuch tez raczej jest ok a przerzutki robię od 5 lat i nie miałem z nimi problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 20 Września 2014 Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Sprawdź linkę czy gdzieś jakiś drucik nie haczy, moze jest na jakims odcinku zdeformowany, może juz pora wymiany okablowania napędu. Mozesz spróbować jeszcze regulacji manetką, luzujesz linkę baryłkę odkręcasz około 10 obrotów, naciągasz z powrotem linke i w ten sposób masz większą moźliwość regulacji manetką. Wtedy już tylko kombinujesz z naciągiem i baryłką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.