grosik Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 witam chcę kupić rower na dojazd do pracy odległość 7km mój wzrost 165cm waga 85 kg zainteresowały mnie dwa rowery 1 Kross Trans Sander 2 Unibike Amsterdam 8R GTS proszę o opinie pomoc w wyborze który lepszy rower ,osprzęt i tym podobne oczywiście jestem otwarty na inne propozycje i sugestie co kupić pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Wymagasz/oczekujesz czegoś od roweru, czy tylko przemieszczenia się z miejsca A do B? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grosik Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 cześc mklos1 pytasz czego oczekuje od roweru no chyba tego żeby by solidny nie psujący się zbytnio to mój będzie pierwszy taki lepszy rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Generalnie zaproponowane rowerki są ok. W unibike'u nie podoba mi się mieszanka hamulców. Z punku widzenia codziennej obsługi piasta wielobiegowa jest lepsza. Z dobrych opcji jest jeszcze Romet Wagant 4.0 z klasycznymi przerzutkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grosik Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 dzięki za odzew tak jak się pytałeś czego oczekuje od roweru to będzie przejazd z punktu a do b droga asfaltowa wyjaśnij mi z tym mieszaniem hamulców o co chodzi i kóry ty byś polecił kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 19 Września 2014 Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Torpedo (jeżeli takie się pojawi) należy skreślić natychmiast. Najgorszy hamulec z jakim miałem w życiu do czynienia. Poza tym większego wyboru nie ma. Albo mieszanka rolki-V-ka, albo czysta v-ka. Wolałbym jednolity system hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grosik Napisano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2014 czy są też piasty wielobiegowe bez torpeda zrozumiałem ze chodzi oto ci że lepszy rower jest z piastą wielobiegową bez torpeda no jaki ty byś rower polecił osobiście i dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goncian Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 zainteresowały mnie dwa rowery 1 Kross Trans Sander 2 Unibike Amsterdam 8R GTS proszę o opinie pomoc w wyborze Unibike Amsterdam 8R ma właśnie 8 biegową piastę tylną bez torpeda/kontry, co pozwala ustawić dowolnie pedały/kręcić nimi do tyłu. Proszę przeczytać specyfikację techniczną: http://www.unibike.pl/amsterdam8rgts.html Troszkę tańszy model Amsterdam 8C takie torpedo/kontrę ma (patrz literka C w oznaczeniu piasty). Sprawa hamulców jest tego typu, że jeśli ktoś rower wykorzystuje w celach komunikacyjnych całorocznie, w każdych warunkach atmosferycznych, to doceni typ rolkowy jako na nie zdecydowanie mniej niewrażliwe w stosunku do typu szczękowego (np. w deszczu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.