Skocz do zawartości

[Do 2500zł] Rower trekkingowy do pracy

grosik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam chcę kupić rower na dojazd do pracy odległość 7km mój wzrost 165cm waga 85 kg zainteresowały mnie dwa rowery 1 Kross Trans Sander 2 Unibike Amsterdam 8R GTS proszę o opinie pomoc w wyborze który lepszy rower ,osprzęt i tym podobne oczywiście jestem otwarty na inne propozycje i sugestie co kupić pozdrawiam

Napisano

cześc mklos1 pytasz czego oczekuje od roweru no chyba tego żeby by solidny nie psujący się zbytnio to mój będzie pierwszy taki lepszy rower

Napisano

Generalnie zaproponowane rowerki są ok. W unibike'u nie podoba mi się mieszanka hamulców. Z punku widzenia codziennej obsługi piasta wielobiegowa jest lepsza.

Z dobrych opcji jest jeszcze Romet Wagant 4.0 z klasycznymi przerzutkami.

Napisano

dzięki za odzew tak jak się pytałeś czego oczekuje od roweru to będzie przejazd z punktu a do b droga asfaltowa wyjaśnij mi z tym mieszaniem hamulców o co chodzi i kóry ty byś polecił kupić

Napisano

Torpedo (jeżeli takie się pojawi) należy skreślić natychmiast. Najgorszy hamulec z jakim miałem w życiu do czynienia. Poza tym większego wyboru nie ma. Albo mieszanka rolki-V-ka, albo czysta v-ka. Wolałbym jednolity system hamulców.

Napisano

czy są też piasty wielobiegowe bez torpeda  zrozumiałem ze chodzi oto ci że lepszy rower jest z piastą wielobiegową bez torpeda no jaki ty byś rower polecił osobiście i dlaczego

Napisano

zainteresowały mnie dwa rowery 1 Kross Trans Sander 2 Unibike Amsterdam 8R GTS proszę o opinie pomoc w wyborze

Unibike Amsterdam 8R ma właśnie 8 biegową piastę tylną bez torpeda/kontry, co pozwala ustawić dowolnie pedały/kręcić nimi do tyłu.

Proszę przeczytać specyfikację techniczną:

http://www.unibike.pl/amsterdam8rgts.html

Troszkę tańszy model Amsterdam 8C takie torpedo/kontrę ma (patrz literka C w oznaczeniu piasty).

Sprawa hamulców jest tego typu, że jeśli ktoś rower wykorzystuje w celach komunikacyjnych całorocznie, w każdych warunkach atmosferycznych, to doceni typ rolkowy jako na nie zdecydowanie mniej niewrażliwe w stosunku do typu szczękowego (np. w deszczu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...