Foxi Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Hej szukam plecaka tak do 60zł. Potrzebuje na jakieś 1dniowe wypady w góry, nie musi być duży byle się śniadanie do pociągu zmieściło + pompka dętka i inne pierdoły no i żeby miał miejsce na bukłak z wężykiem Macie jakieś sprawdzone propozycje? Ja w tym temacie jestem zielony ale myślałem nad czymś z 4f.
Gien Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 http://4fsklep.pl/c4l14-pcr104_plecak_rowerowy_pcr104_-_czarny,58,56159.html
Foxi Napisano 17 Września 2014 Autor Napisano 17 Września 2014 http://allegro.pl/plecak-rowerowy-4f-pcr001-5l-wentylacja-i4579808295.html bardziej myślałem o takim kompakcie Zmieszczą się tam najpotrzebniejsze rzeczy? Mam na myśli: -pompka -dętka -klucze rowerowe -mała kurtka deszczowa -kilka batonów Na 100% o czymś zapomniałem ale wiecie o co chodzi
MokryxD Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 W plecak 5l z bukłakiem 2l nie ma szans się zapakować. Ja do Deutera 10l wkładam na wypad: - bukłak 2l - 2x dętki, kombinerki, multitool, skuwacz, paczkę łatek - chusteczki higieniczne, jakaś czysta szmatka - jeżeli jest ciepło to bluza, jeżeli chłodnawo to kurtka - do tego jakieś batoniki - telefon i portfel. Tak zapakowany 10l plecak jest już niezbyt wygodny i trudny do zapięcia. Kiedy próbowałem dopchnąć jeszcze do plecaka z kurtką nogawki, rękawiczki i tabliczkę czekolady po 5 minutach myślenia, kombinowania odpuściłem. Nogawki i rękawiczki włożyłem do kieszeni, a czekoladę do brzucha
Gien Napisano 18 Września 2014 Napisano 18 Września 2014 Popieram przedmówcę. Moim zdaniem te 5 litrowe plecaczki nadają się jedynie do pokręcenia po okolicy - pakowność mocno ograniczona. Natomiast przedział 10l - 15l wydaje się być optymalny.
Foxi Napisano 18 Września 2014 Autor Napisano 18 Września 2014 To dzięki za pierwszą poradę. Macie jakieś propozycje na te większe rozmiary?
MokryxD Napisano 18 Września 2014 Napisano 18 Września 2014 Ten co kolega Gien podlinkował powinien być OK. Pojemność 13l zapewni miejsce, żeby coś spakować, a cena jest dość niska. Może troszkę przekracza budżet, ale to jedne z najtańszy plecaków, które nie rozpadną się po krótki czasie użytkowania.
zws Napisano 18 Września 2014 Napisano 18 Września 2014 http://www.deuter.com/DE/en/bike/compact-air-exp-10-32182-76.html Dlaczego ? mieszczą się podstawowe rzeczy, ma dobrze zaplanowane przegródki, nie spada wszystko na dno, konstrukcja na siatce, worek p.błotno-deszczowy, siatka na kask, podobno trwały, mam go niecały rok, ale faktycznie, nic się nie dzieje. Wcześniej miałem jakiś 4F, 6-cio litrowy z miejscem na bukłak. Tańszy był ale nie byłem zadowolony.
MokryxD Napisano 18 Września 2014 Napisano 18 Września 2014 @zws No ten Deuter fajny, sam mam Deutera, ale kolega chciał tani (do 60zł) plecak. Tego Deutera NA PEWNO nie kupi za te pieniądze. Choć nie powiem, Deuter jest wart swojej ceny.
Foxi Napisano 19 Września 2014 Autor Napisano 19 Września 2014 Też mi się spodobał ten plecak. Ale po wejściu na allegro już trochę mniej Chyba kupie ten z 4f a może kiedyś z czasem zmienię go. Plecak raczej nie będzie mocno eksploatowany, kilka razy w roku na treningi w górach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.