Skocz do zawartości

[Plecak] Na 1dzień w góry.

Foxi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej szukam plecaka tak do 60zł. Potrzebuje na jakieś 1dniowe wypady w góry, nie musi być duży byle się śniadanie do pociągu zmieściło + pompka dętka i inne pierdoły no i żeby miał miejsce na bukłak z wężykiem ;) Macie jakieś sprawdzone propozycje? Ja w tym temacie jestem zielony ale myślałem nad czymś z 4f. 

Napisano

W plecak 5l z bukłakiem 2l nie ma szans się zapakować.

Ja do Deutera 10l wkładam na wypad:

- bukłak 2l

- 2x dętki, kombinerki, multitool, skuwacz, paczkę łatek

- chusteczki higieniczne, jakaś czysta szmatka

- jeżeli jest ciepło to bluza, jeżeli chłodnawo to kurtka

- do tego jakieś batoniki

- telefon i portfel.

Tak zapakowany 10l plecak jest już niezbyt wygodny i trudny do zapięcia.

Kiedy próbowałem dopchnąć jeszcze do plecaka z kurtką nogawki, rękawiczki i tabliczkę czekolady po 5 minutach myślenia, kombinowania odpuściłem. Nogawki i rękawiczki włożyłem do kieszeni, a czekoladę do brzucha :D

Napisano

Popieram przedmówcę. Moim zdaniem te 5 litrowe plecaczki nadają się jedynie do pokręcenia po okolicy - pakowność mocno ograniczona.

Natomiast przedział 10l - 15l wydaje się być optymalny.

Napisano

Ten co kolega Gien podlinkował powinien być OK. Pojemność 13l zapewni miejsce, żeby coś spakować, a cena jest dość niska.

Może troszkę przekracza budżet, ale to jedne z najtańszy plecaków, które nie rozpadną się po krótki czasie użytkowania.

Napisano

http://www.deuter.com/DE/en/bike/compact-air-exp-10-32182-76.html

Dlaczego ? mieszczą się podstawowe rzeczy, ma dobrze zaplanowane przegródki, nie spada wszystko na dno, konstrukcja na siatce, worek p.błotno-deszczowy, siatka na kask, podobno trwały, mam go niecały rok, ale faktycznie, nic się nie dzieje.

Wcześniej miałem jakiś 4F, 6-cio litrowy z miejscem na bukłak. Tańszy był ale nie byłem zadowolony.

Napisano

@zws

No ten Deuter fajny, sam mam Deutera, ale kolega chciał tani (do 60zł) plecak.

Tego Deutera NA PEWNO nie kupi za te pieniądze. Choć nie powiem, Deuter jest wart swojej ceny.

Napisano

Też mi się spodobał ten plecak. Ale po wejściu na allegro już trochę mniej  ;) Chyba kupie ten z 4f a może kiedyś z czasem zmienię go. Plecak raczej nie będzie mocno eksploatowany, kilka razy w roku na treningi w górach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...