Skocz do zawartości

[okulary] shimano EQX2 czy Equinox2

GIANT84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, jestem w trakcie zakupu okularków marki shimano nie moge nigdzie znaleźć różnic miedzy tymi okularami a ceny są strasznie zróżnicowane od 200zl do 290zl. Niby gdzieś znalazłem że ten model equinox2 jest nowszy. Ale ile w tym prawdy to nie wiem, może różnią się tylko kolorem oprawek. Dodam że interesuje mnie wersja PH oraz z bezbarwnymi szkłami. Czyba że jakaś alternatywa w tej cenie. Dziękuję także za jakieś opinie o tych okularkach.

Co do samego modelu PH - posiadam takowy z 3 szkłami : fotochrom, żółte i przyciemnione (czarne). Dobrze "leżą" na nosie, fotochrom spokojnie można używać przy małej ilości światła (pochmurne dni, wieczór - zmierzch). Potrafią zaparować od oddechu gdy stoimy (zdarza się to jedynie po wysiłku gdy oddycham częściej i wydychane powietrze jest cieplejsze) - zaparowanie znika samoczynnie gdy tylko przejedzie się kilka metrów ☺ Przy wymianie szkieł trzymaj je za cześć przy nosku okularów - wychodzą dość ciężko.

Co do samego modelu PH - posiadam takowy z 3 szkłami : fotochrom, żółte i przyciemnione (czarne). Dobrze "leżą" na nosie, fotochrom spokojnie można używać przy małej ilości światła (pochmurne dni, wieczór - zmierzch). Potrafią zaparować od oddechu gdy stoimy (zdarza się to jedynie po wysiłku gdy oddycham częściej i wydychane powietrze jest cieplejsze) - zaparowanie znika samoczynnie gdy tylko przejedzie się kilka metrów ☺ Przy wymianie szkieł trzymaj je za cześć przy nosku okularów - wychodzą dość ciężko.

najbardziej mi zalezy za bezbarwnych fotochromach. Czesto jade ok 18 gdzie jest jasno a nagle jade do lasu i juz jest ciemno dlatego potrzebuje dobrego przeswitu. Bede wdzieczny jak bys wstawil 2 fotki z przezroczystym szklem a obok z przyciemnionym jak mocno sie przyciemniaja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...