XC_Wojt Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Hmm... Od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad zmianą napędu z Shimano na SRAM-a zainteresowała mnie 5.0. Na Arniku kosztuje 115 zł i nie wiem czy jest sens inwestować ??, Nie wiem jaki przebieg wytrzyma ??, Czym sie charakteryzuje ??, Jakie sa jej wady i zalety ?? / Jeżdze głównie XC, bardzo lubie agresywnie zmieniać biegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 W tych granicach dostaniesz na allegro LX'a, przerzutkę o klasę wyższą. Nie jestem zwolennikiem Shimano i twierdzę, że Sram robi lepsze przerzutki, więc 5.0 też nie będzie zła. LX vs 5.0 5.0 +lekka +mocna sprężyna +szybka zmiana biegów +da radę prostować wózek (przy glebach docenisz to) +proste prowadzenie linki -głośna zmiana biegów -trochę za dużo plastików LX +cicha zmiana biegów +mało plastiku +lepsze łożyskowanie kółeczek -otłukuje ramę -nie da rady prostować wózka (kumplowi pękła) -ciężka -odwrotna sprężyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC_Wojt Napisano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Jeszcze jedno pytanie. Jaki manetki do tego dopasować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Już za ok 130zł kolega dostanie sram x-7 na allegro ,nowsza ,sprawdzona już konstrukcja...o klase wyższa ,do tego gripshifty/triggeryx-7 też na allegro -119zł . Najlepszy sprzęt w takiej cenie-jeżeli chodzi o srama :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 dokładnie- za kilka złotych więcej masz na allegro X-7 - a tam juz plastiku nie uświadczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Triggery X-7 bardzo fajna sprawa. Wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC_Wojt Napisano 8 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ja wiem że SRAM X-7 jest lepszy, nowszy itp ale ja sie pytam o 5.0 i raczej nie chciał bym gripów, myślałem coś np SRAM Attack ?? Chociaż nie wiem jak to bedzie współpracować ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axi Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Ta przerzutka 5.0: ma porównalną ilość plastiku co X-7, a jednak jest tańsza. Manetki Sram Attack są przewidziane do współpracy z przerzutkami Shimano. Kompatybilne z przerzutkami SRAM są manetki Trigger: SX-4, SX-5, X-7, X-9 i X.0 no i oczywiście obrotowe wersje z tymi samymi opisami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.