1415chris Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Te z allegro, to na 100% podroba. Nie jest to kroj Aero, Body Paint ani Inferno (te modele sa z wkladka X2). Nie jest to rowniez Velocissimo (kiss). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geiger Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 A więc też trochę zamącę innym modelem, który jest u mnie w użyciu cały sezon. Jak już jedna osoba na poprzedniej stronie zachwalała spodenki ODLO tak i ja muszę powiedzieć że są wyśmienite. Ja mam model Odlo Flash X, spodenki są wykonane z bardzo dobrych materiałów "panelowo". Cześć paneli, w miejscach cieplejszych są bardziej przewiewne, a w miejscach gdzie jest dobrze trzymać temperaturę, więc na mięśniach są mniej przewiewne i grubsze. W gorące dni bardzo dobrze oddychają i cały pot odprowadzają na zewnątrz. Wkładka jest specjalnie nadziurkowana aby nie było efektu sauny w kroku i faktycznie dają radę. Oczywiście jak jeździłem mocnym tempem w 28-30 stopniach to nie da się nie zagrzać w pachwinach. Wkładka jest bardzo fajnie wyprofilowana i zapewnia wysoki komfort. Nie marszczy się i materiał jest bardzo przyjemny w dotyku. Poprzednie spodenki z Deca. obcierały. Szelki trzymają wyśmienicie i są z siatki co było dla mnie bardzo ważne. Szerokie gumki na udach są antypoślizgowe, ale nie mają takich śmiesznych silokonowych wzorków co depilują uda w czasie jazdy. Trzymają się pewnie zawsze na swoim miejscu. Teraz na Zalando jest bardzo moim zdaniem dobra promocja na te spodenki: http://www.zalando.pl/odlo-flash-x-rajstopy-czarny-od142k000-q12.html A tu link do wkładki, jak widać jest nadziurkowana co zapewnia dobrą wentylację okolic jąder i pachwin. http://hike.pl/images/D/odlo_wkladka_high_protection_przod_s-01.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Mam spodenki Odlo z ta wkładką i faktycznie jest wygodna oraz solidna. Jednak jest sporo jeszcze wygodniejszych wkładek. Niemniej za tą cenę są warte zastanowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Te Zalando mozna kupic za mniejsze pieniadze. A jak maja kosztowac tyle samo, co Castelli Aero, to tu nie ma sie nad czym zastanawiac, to zupelnie inna liga ciuchow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Geiger Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 1415chris, Ta promocja na Castelli co podałeś naprawdę spoko. Tylko trzeba wziąć inne rzeczy pod uwagę, takie jak koszt przesyłki i możliwość przesyłki do Polski. Co nie będzie tanie... A w tym sklepie gdzie jest ta promocja chyba nie ma takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Co do Craft-ów mialem na tyłku Performance, całe czarne kosztowały coś koło 280pln chyba a Green Orica Scott kilka złotych tańsze były, żałuję że się czaiłem bo spodenek praktycznie nie czułem. Co do Odlo, to mam koszulkę evolution z tej firmy i jestem mega zadowolony, piorę ją praktycznie po każdej przejażdżce i śladów zużycia brak a jakość wykonania kładzie np. Brubecka Dry (moim zdaniem Brubeck nie wyttzyma takiej tyranki jak Odlo przez taki sam czas) Castelli w ofercie posiada skiteam ale bardzo ograniczona rozmiarówka na dzień dzisiejszy. Wolał bym kupić coś w polskim sklepie niż bawić się w jakieś wysyłkowe sprawy z uk. Kilometrówka jaką jednorazowo pokonuję nie jest jakaś szalenie wielka ale wolał bym przez te powiedzmy 100km mieć spokój, teraz jeździłem w jakichś spodenkach Nakamura z intersportu, a zimowe spodnie to rogelli fobello, po 50km w jednych czy drugich wiercę się i czuje wkładkę, i chcę spodenek na lato, kiedy to będę wiecej kręcił, w których zapomnę o jakimkolwiek dyskomforcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Chyba jednak warto od czasu do czasu "bawić się w jakieś wysyłkowe sprawy z uk.". A dlaczego przykład podał 1415chris: za cenę padliny w stylu Rogelli można kupić rzeczy na bardzo wysokim jakościowym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 na razie spokojnie podchodzę do tematu ponieważ do wiosny pewnie jeszcze chwila, może faktycznie warto będzie popatrzeć za granicą niż pójść na łatwiznę i kupić jakiś chłam. Pozwolę sobie wrzucać tutaj do weryfikacji jeśli coś znajdę, czekam jednak również nadal na ciekawe propropozycje od Was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Za granicą wyprzedaże już się kończą i pozostały tylko marne resztki. Tak jak pisałem wcześniej, w/w Odlo mają dobrą wkładkę, a jeśli coś nie będzie pasować to w Zalando zwrot jest za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Nie ma mojego rozmiaru w tych odlo na zalando niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Looknij sobie na Endurę, wariant tańszy http://www.endurasport.com/products/?ProductID=93 i drozszy http://www.endurasport.com/products/?ProductID=82 Mam FS260, w tym sezonie dużo na nich zrobiłem, poza zjechanymi odblaskami - super, wkładka bardzo wygodna, nie ubija się. Generalnie przerobiłem naprawdę dużą ilość ciuchów z pierwszego postu: Crafty - miałem b. podobny model z tą samą, niewygodną wkładką. Po pół sezonu zaczęła pruć, lycra zaczęła prześwitywać. BCM - w sumie z 3 pary, jedna z niebieską wkładką, 2 z la fonte - solidne spodenki w bardzo dobrej cenie. Vitesse - z la fonte, jakościowo ciut lepsze niż BCM. Decathlon - najwyższy model sprzed 3/4 lat, dopóki ich nie podarłem po szlifie też godne polecenia. Pearl Izumi Quest to słaba seria, w tej cenie dużo lepiej kupić Xtracty albo BCM z la fonte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Generalnie to do Endury mam najlepszy dostęp bo praktycznie każdy produkowany model może mi ściągnąć ma zamówienie sklep który mam "za rogiem", mam kilka drobiazgów z Endury i jestem zadowolony z jakości wykonania (no może właśnie poza schodzącymi po kilku praniach printami, akurat też w czapeczce z serii fs260) Nie miałem natomiast do czynienia z wkładkami Endury a na dobrej wkładce najbardziej w spodenkach mi zależy. Decathlon to też nie problem, jednak chyba wolałbym wybrać cos z Endury jednak, choć nie miałem do czynienia z jakimiś wyzszymi seriami b'Twin (zawsze oglądając tansze modele do droższych już nie docierałem, i decathlona traktowalem jako swoistą awaryjkę, mam tanią ceratko-kurtkę za 40pln na niespodziewane ulewy i ocieplacze na kolana) Na Vitesse patrzę bardzo przychylnie, i czytalem już kilka dobrych opini o tej marce, nie podoba mi się jednak latanie z ogromną reklamą marki na tyłku, gdyby logo było bardziej dyskretne przemyślał bym komplecik z tej firmy z kolekcji Proline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 No to podjedź i pomacaj albo zamów sobie parę ciuchów - Endurę trzeba przymierzyć. Ja od "drugiej" strony lady mogę jeszcze dopowiedzieć, że te ciuchy mają bdb gwarancję i cokolwiek się stanie bez problemu wymieniają na nowe. Ciuchy z decathlonu z tej najwyższej serii są naprawdę dobre i warto się nimi zainteresować, tym bardziej, że można je dorwać w niezłych obniżkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Kupiłem ostatecznie Craft Performance za dwieście parę złotych i do tego za podobną sumę koszulkę performance do kompletu, są to jednak ciuchy typowo letnie (bardzo cienki i miejscami siateczkowy materiał) potrzebuję więc jeszcze spodenek na temp. powiedzmy +5 do +15 stopni. Znalazlem spodenki Endura Winter Thermolite z wkładką żelową serii 600 (wariant krótki i 3/4, jednak wolałbym krótkie raczej) Jakieś opinie o tych spodenkach? jakieś alternatywy dla nich? Wiem że spodenki to niby model zimowy ale jestem raczej cieplolubem i wolę mieć troszkę cieplej niż troszkę za zimno. Do spodenek oczywiscie ocieplacze kolan w dolnym zakresie temperatur. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpagat Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Podbijam temat. Spodenki na chłodniejsze dni, krótkie lub 3/4 z dobrą wkładką. Moje typy to Endura MT500, Endura Thermolite Endura MTR. Jakieś inne propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.